Tisíce lidí přeměnilo San Francisco na Gotham a splnilo sen nemocnému chlapci

Mike jako malý Batman

Pětiletý chlapec Mike trpí leukemií. Na jeden den v životě si však opět mohl připadat jako obyčejné zdravé dítě a na své trable zapomenout. Projekt Make a Wish mu totiž splnil přání, na které Mike asi nikdy nezapomene. Na celý den, za účasti 12tisíců dobrovolníků a obyvatel San Francisca, se chlapec proměnil na jednoho ze superhrdinů, které tolik miluje. Batmana.

Mike jako malý Batman
Mike jako malý Batman

Akce pro podporu malého Mikea probíhala v pátek 15. listopadu 2013 v ulicích San Francisca. Nejdříve chlapec v netopýřím obleku přijel Batmobilem Lamborghini k bance, kterou obsadil padouch Hádankář. Toho se mu podařilo zajmout a navíc zachránil i dívku drženou v rukojmí. Poté následovala honička po ulici, kde se malý Batman za doprovodu policie pokoušel zastavit ujíždějícího Tučňáka. A také se podařilo. Nakonec byly malému hrdinovi předány klíče od města samotným starostou města San Francisco. Do úžasného projektu se zapojily i místní noviny San Francisco Chronicle, které speciálně pro tuto událost vytiskly vydání s názvem Gotham City Chronicle, kde se psalo o zajatých padouších Hádankářovi i Tučňákovi. A co víc, autory článku byli novináři Clark Kent a Lois Lane.

Celá událost za doprovodu tisíců obyvatel trvala něco přes čtyři hodiny. Také se do historie zapíše, jako jedna z nejpamátnějších událostí města San Francisca. Podívejte se také na několik obrázků z tohoto dne. Mikeovi pak přejeme, aby bojoval a nemoc porazil!

[nggallery id=10]