Thorův Temný svět je v kinech stále nedostižný

Thor: Temný svět

Druhý Thor byl i minulý týden pasován na krále. Dle předpokladu nedopustil žádné překvapení a obhájil první pozici ve víkendových tržbách kin. Na druhém místě pak skončila, trošku nečekaně, komedie The Best Man Holiday, která se svým rozpočtem 17 milionů dolarů dělala v kinech divy.

Thor: Temný svět
Thor: Temný svět

Thor: Temný svět si o víkendu připsal na svůj účet dalších 38 milionů, alespoň tedy v amerických kinech. Celosvětově však už vydělal skvělých 480 milionů dolarů, což je o 40 milionů více, než vůbec Thorova jednička dokázala vydělat celkově. Nový Thor diváky jednoznačně táhne a vůbec jakoby nevadilo, že sbírá rozporuplné reakce. My jsme však jen rádi, nám se Temný svět hodně líbil.

Největším překvápkem víkendových tržeb se stává již zmíněná komedie The Best Man Holiday. Novinka kin vydělala nádherných 30, 6 milionů a skončila tedy skoro těsně za velkofilmem režiséra Alana Taylora. Navíc musíme poznamenat, že jde o „eRkovou“ romantickou komedii od režiséra Malcolma D. Leeho (Scary Movie 5), která se může pyšnit pátou největší otvíračkou ve svém žánru.

Třetí příčka patří staříkům z Last Vegas, kteří si tak oproti minulému týdnu polepšili o jednu příčku, přesto vydělali o nějaké tři melouny méně. Komedie však stihla vydělat dalších 8, 5 milionů a celkově po celém světě nasbírala téměř 50 milionů dolarů.

Propad zaznamenala i animovaná pohádka Ptačí úlet. Oproti minulému týdnu si vyměnila pozici s Last Vegas a rovněž tento víkend vydělala o nějaké 3 miliony méně. To dělá konečných 8, 3 miliony. Celosvětová tržba prozatím stojí na čísle 42 milionů dolarů.

Jackass Presents: Bad Grandpa spadl z druhé pozice minulého týdne na čtvrtou, nutno ale podotknout, že v kinech kroutí už svůj čtvrtý týden. Je tam tedy nejdéle ze všech dnešních TOP 5 nejvýdělečnějších filmů. Celosvětově vydělal spin-off Jackass už přes 114 milionů dolarů, z toho 90 na domácí půdě. Víkendový výdělek pak dělá 7, 6 milionů.

Gravitace (víkend: 6, 3 miliony, celosvětově: 515 milionů)
Enderova hra (víkend: 6, 2 miliony, celosvětově: 63 miliony)
Twelve Years a Slave (víkend: 4, 7 milionů)
Kapitán Phillips (víkend: 4, 5 milionů, celosvětově: 164 milionů)
Lásky čas (víkend: 3, 7 milionů, celosvětově: 53 milionů)