Režisér Gravitace by rád natočil Spin-Off Harryho Pottera

Alfonso Cuarón při natáčení Vězně z Azkabanu

O tom, že se chystají nové filmy ze světa Harryho Poterra, jste u nás už slyšeli. Na scénáři jednoho z nich pracuje sama autorka knižní předlohy Harryho Pottera, J.K. Rowlingová.

Alfonso Cuarón při natáčení Vězně z Azkabanu
Alfonso Cuarón při natáčení Vězně z Azkabanu

V jednom z rozhovorů na to reagoval i režisér Alfonso Cuarón, který mimo letošní Gravitaci stojí za snímky jako Harry Potter a vězeň z Azkabanu nebo Potomci lidí. A právě třetí díl ze série o slavném kouzelníkovi z Bradavic, je podle mnohých z nás vůbec tím nejlepším snímkem, co kdy Harry Potter dostal.

Proto by vůbec nebylo na škodu, kdyby Cuarón sáhl po dalším filmu z universa. Dokonce i on sám si to myslí. Tím vyvoleným snímkem by pak mohla být adaptace knihy Fantastická zvířata a kde je najít.

Režisér se vyjádřil následovně: „Práce na Azkabanu byla velká sranda. Když mě pak zvali na natočení dalšího dílu, musel jsem odmítnout, abych nezůstal u jednoho. Byla to velká zkušenost. Ale teď? Proč ne? Mám nějaké rozpracované věci do budoucna, ale J.K…“ Nakonec dodal, že si prý ještě zavolá s lidmi z Warner Bros.

Alfonso Cuarón v těchto dnech pracuje na televizním sci-fi seriálu Believe, rovněž připravuje road-movie A Boy and His Shoe, ke kterému opět napíše scénář se svým synem, stejně, jako tomu bylo u hitu Gravitace. Ta k dnešnímu dni vydělala po celém světě už přes půl miliardy dolarů.