Pokračování vánočního snímku Život je krásný skoro po 70 letech

It's a wonderful life

U nás a nejspíš v celé Evropě je nejoblíbenějším Vánočním filmem pro dospělé pravděpodobně Láska nebeská. V Americe mají ale jinou, a mnohem starší, klasiku, která neodmyslitelně patří k Vánočnímu programu televizí, asi jako u nás Tři oříšky pro Popelku. Tím filmem je snímek z roku 1946 Život je krásný (It’s a wonderful life). Je to nezapomenutelný film Franka Capry, který vypráví o muži, který se rozhodne na Štědrý večer spáchat sebevraždu. Zajímavé je, že v době uvedení do kin film nesbíral nadšené ohlasy a klasikou se stal až v průběhu let. A teď se studia Hummingbird Production a Star Partners rozhodla, že je čas na pokračování.

It's a wonderful life
It’s a wonderful life

Magazín Variety informoval, že práce na sequelu již začaly a projekt nese pracovní název It’s a wondeful life: The Rest of the story. Film by se měl soustředit na vnuka hlavního hrdiny z původního filmu, kterému se také zjeví anděl strážný. Ten Georgovi ukáže, jaký by byl svět a život zbytku rodiny, kdyby se George nenarodil.

Hlavní role ještě není obsazená, ale studia prý jednají s některými herci z původního filmu. Mezi jmény, která byla zmíněna patří Karolyn Grimes, Jimmy Hawkins, Carol Coombs. Na scénáři pracuje Bob Farnsworth s Marthou Bolton. Režisér se zatím také ještě teprve hledá, ale plán je, že by film měl být v kinech v roce 2015.