Natáčení Hvězdných válek začne, i s nekompletním scénářem

Star Wars

Zní to možná trochu nelogicky, ale nové Hvězdné války opravdu vtrhnou do kin v létě 2015. A to i navzdory několika zásadním faktům, které zrovna nehrají do karet nové trilogii nejslavnější filmové ságy všech dob. Tím prvním by mohla být přeplněná letní sezona již zmíněného roku 2015. Star Wars by zde narazily například na Batman vs. Superman (premiéra 17. červenec), Jurský svět (12. června), Ant-Mana (31. červenec) a také nejspíš na pátého Terminátora (hovoří se o přelomu června a července). Poněkud nabitá sestava, že? A nezapomeňme ještě na druhé Avengers, kteří sice debutují už v květnu, ale svým způsobem rytířům Jedi nebo Sithům konkurenci určitě vytvoří.

Nových Hvězdných válek se nejspíš opravdu dočkáme v roce 2015
Nových Hvězdných válek se nejspíš opravdu dočkáme v roce 2015

Výkonný obchodní ředitel Disney – Robert Iger – nicméně trvá na některém z červencových dní roku 2015. Chce totiž nový svět Hvězdných válek pravidelně rozšířit v následujících šesti letech o další dvě pokračování a několik spin-offů celé série. Ambiciózní plán. Uvidíme, co na to fanoušci.

Druhým negativním aspektem brzké červencové premiéry je i problém se scénářem. Před několika dny jste si mohli přečíst, že Michael Arndt, původní scénárista epizody VII, byl vyměněn Lawrencem Kasdanem (napsal například Impérium vrací úder) a společně s režisérem Abramsem „doladí“ scénář. Natáčení začne brzy na jaře 2014, a proto teď tvůrcům trochu teče do bot.

Poradí si Abrams s časovým tlakem kolem Epizody VII?
Poradí si režisér J.J. Abrams s časovým tlakem kolem Epizody VII?

Času je opravdu málo, scénář není připraven a to si plně uvědomuje i Kathleen Kennedyová, která stojí za přesunem Hvězdných válek od Lucasfilmu pod Disney. Ta by si přála začít trilogii až v roce 2016, ale Robert Iger je neoblomný a červencový datum 2015 pevně zůstává. Odrazí se tento spěch na kvalitě tak očekávaného filmu, jakými Hvězdné války bez pochyby jsou?