Mission: Impossible 5 versus Star Wars: Epizoda VII?

Tom Cruise

Další pokračování Mission: Impossible natočí Christopher McQuarrie, autor thrilleru Jack Reacher: Poslední výstřel. S Tomem Cruisem si padli do oka už minulý rok, teď se o podobný úspěch pokusí v roce 2015, byť s trochu jiným rozpočtem a rozhodně s většími ambicemi. A to i přesto, že pátá nemožná mise zavítá do kin 25. prosince, přesně týden po nástupu Star Wars J.J. Abramse. Dokáže tedy Cruise s McQuarriem navázat na úspěch Ghost Protocol, který činil téměř 700 milionů dolarů celosvětově?

Tom Cruise
Tom Cruise

Tom Cruise se tedy už popáté představí jako neohrožený agent Ethan Hunt, kolegové ze čtverky – Jeremy Renner, Paula Patton a Simon Pegg nebyli prozatím oficiálně oznámeni, jejich účinkování ve filmu se dá ale předpovídat. Scénář tentokrát obstará Drew Pearce, tvůrce letošního Iron Mana 3, nebo nadcházející Godzilly. Produkce filmu by pak měla startovat na začátku února příštího roku v Londýně.

O čem by pětka měla být, to zatím nevíme. Simon Pegg nedávno pronesl, že by si pro páté pokračování rád našel místo ve svém přeplněném diáři, moudřejší ale budeme během nadcházejících měsíců. A co si myslíte vy, dokáže MI5 obstát před takovou konkurencí, jakou budou nové Hvězdné války?