Kojak s Vinem Dieselem našel režiséra?

Vin Diesel

Přesně před rokem jsme slibovali, že vás o novinkách okolo filmového Kojaka budeme informovat. Slib plníme. Zdá se totiž, že snímek se pomaličku hýbe kupředu a že holohlavý inspektor v těle Vin Diesela našel možná svého režiséra. Ve skutečnosti však projekt ještě nedostal oficiální zelenou, stále jde jen o vydupaný titul, který by chtěl Vin Diesel vzkřísit.

Vin Diesel
Vin Diesel

A právě Vin Diesel na svém Facebooku nahodil příspěvek „Kojak… New York… Ang Lee…“. Můžeme snad předpokládat, že se slavný režisér Ang Lee (Pí a jeho život) už opravdu upsal nebo upíše novému projektu? Také existuje teorie, že jméno Leeho je spíše jen snem hollywoodského tvrďáka. Tak či tak by Kojak byl ve velmi dobrých rukách, zvlášť, když scénář píší Neal Purvis a Robert Wade, autoři poslední bondovky Skyfall.

Kojak bude filmovou adaptací slavného seriálu ze 70. let. Odvysíláno bylo pět sezón, následně byly představeny mnohá, avšak slabá pokračování. Naposled jsme se s Kojakem střetli v roce 2005, seriál však naprosto propadl. Původního inspektora NYPD Thea Kojaka, který měl slabost pro lízátka, si tehdy zahrál Telly Savalas. Jeho nezapomenutelnou hláškou pak bylo „Who loves ya baby?“, kterou použil nespočetněkrát.

Vin Diesel je v současnosti na roztrhání. Kromě sedmičky Rychle a zběsile ho uvidíme ve Strážcích galaxie (lépe řečeno uslyšíme) a rozpracováno má několik dalších projektů, například akční komedii The Machine či třetí část série xXx, u které v těchto dnech dochází k posledním úpravám na scénáři.