Justin Lin natočí další bourneovku

Jeremy Renner

Není to zas tak dávno, co jsme zaslechli, že se k dalšímu dílu bourneovské série vrátí Matt Damon s režisérem Paulem Greengrassem. Zvěsti v tomto případě byly však vyvráceny a teď, o tři měsíce později, máme už jasno. Pokračování Bourneova odkazu sice vznikne, režírovat ale bude Justin Lin (Rychle a zběsile 6) a vrátí se Jeremy Renner jak agent Aaron Cross.

Jeremy Renner
Jeremy Renner

Scénář k filmu napíše Anthony Peckham, autor Ritchieho Sherlocka Holmese či Eastwoodova Neporaženého z roku 2009. Poprvé se tak stane, že Tony Gilroy, scénárista všech předešlých čtyř dílů a režisér také toho posledního, nebude spjatý s projektem z bournovského universa. Jedním z producentů pak bude sám Justin Lin. Kromě Jeremyho Rennera nebyl doposud oznámen další účinkující.

Předlouho by tentokrát mělo být páté pokračování knižní série s názvem The Bourne Betrayal z pera Erica Van Lustbadera, který tak navázal na slavné romány Roberta Ludluma. Oficiální název filmu, který bychom měli vidět v kinech v létě 2015, nebyl ale ještě představen. Jen pro zajímavost ještě dodáme, že Bourneův odkaz vydělal celosvětově 275 milionů dolarů a stal se tak v pořadí až třetím nejúspěšnějším dílem série. Zdá se, že v Universalu ale značce věří i nadále.