Guillermo del Toro plánuje seriálovou upířinu The Strain, uvidíme ji už brzy

Tihle upíři nestojí každé ráno dvě hodiny před zrcadlem

Americká kabelovka FX, která například stojí za American Horror Story, plánuje další velký televizní projekt. Podle všeho objednala třináct epizod seriálu The Strain, jehož producentem se stane Guillermo del Toro (Pacific Rim, Faunův labyrint). Půjde tak o adaptaci knižní trilogie, za kterou rovněž stojí del Toro ve spolupráci s Chuckem Hoganem. Slavný režisér pak plánuje zrežírovat i pilotní epizodu dle vlastního scénáře. Všechny informace potvrdili šéfové kabelovky FX, kteří nakonec ještě dodali, že nás čeká naprosto nový pohled na žánr.

Tihle upíři nestojí každé ráno dvě hodiny před zrcadlem
Tihle upíři nestojí každé ráno dvě hodiny před zrcadlem

Knihy vypráví příběh doktora Ephraima Goodweathera, vedoucího Centra pro kontrolu nemocí v New Yorku, který je se svým týmem přizván k případu virové epidemie. Ta se totiž jeví jako jeden ze starověkých rituálů spojený s kmenem upírů. Nakonec vše končí o záchranu samotného lidstva.

Produkce projektu The Strain startuje koncem tohoto měsíce v Torontu, na televizní obrazovky by pak seriál měl zavítat v červenci 2014. V hlavních rolích se představí Corey Stoll, Mia Maestro, Sean Astin, Kevin Durand, Natalie Brown, Jonathan Hyde, Richard Sammel, Robert Maillet a další.