Filmové Gran Turismo našlo scénáristu

Gran Turismo

Rychlých bouráků není nikdy dost. Po vzoru miliardových titulů série Rychle a zběsile studia Universal Pictures, by se totiž o podobný úspěch rádi postarali i jinde. Blíží se například premiéra filmové adaptace Need for Speed pod vedením Dreamworks a své plány o spálených pneumatikách pečou i v Sony, které, jak už několik měsíců víme, chystá převést na filmová plátna slavnou herní sérii a nejprodávanější titul značky Playstation – Gran Turismo. To už navíc našlo i svého scénáristu.

Gran Turismo
Gran Turismo

Filmové Gran Turismo napíše Alex Tse. Pochopitelně pak v Sony budou muset vymyslet smysluplný příběh, přeci jen závodění po okruzích by bylo málo. Pravděpodobně však půjde o něco hodně podobného, s čím pomalu každý rok přichází autoři Rychle a zběsile nebo co už zanedlouho předvede Aaron Paul v Need for Speed.

Alex Tse rozhodně není žádný nováček. Stojí za scénářem k Watchmenům Zacka Snydera, dokonce i napsal první náčrt remaku Vrány. Producenty jsou i nadále Michael De Luca, Kevin Spacey a Dana Brunetti. Ti například stojí za aktuálním Kapitánem Phillipsem či erotickým dramatem 50 odstínů šedi. O hercích nepadlo zatím ani slovo, je to však otázkou času, kdy uslyšíme první jména.

Adaptace počítačových her jdou na dračku. Jen pro zajímavost se chystají filmový Assassin’s Creed, Warcraft, již zmíněné Need for Speed a určitě jich bude v budoucnu ještě víc.