Druhé Hunger Games pokořily listopadový rekord

Hunger Games: Vražedná pomsta

Hunger Games s podtitulem Vražedná pomsta si při prvním víkendu v kinech připsaly nový listopadový rekord v tržbách a dostaly se tak před čtyři roky kralující druhé pokračování Stmívání nesoucí název Nový měsíc. Není pak žádným překvapením, že dva týdny zpátky úspěšný Thor poprvé padl a v podstatě za tři týdny v kinech dokázal na domácí půdě vydělat tolik, co druhé Hunger Games za první víkend.

Hunger Games: Vražedná pomsta
Hunger Games: Vražedná pomsta

161 milionů dolarů. To je suma, kterou v Americe za první víkend shrábly Hunger Games. Jde tak o již zmíněný listopadový rekord, přičemž ten minulý byl nyní navýšen o celých 20 milionů dolarů. Ve skutečnosti však nejde jen o listopadový rekord, ale i čtvrtý největší otvírací víkend v historii. Lépe si už vedli jen Avengers, Iron-Man 3 a poslední část Harryho Pottera. Celosvětově už Vražedná pomsta vydělala neskutečných 307 milionů dolarů. Jen pro porovnání přidáváme, že první díl série začínal před rokem se 152 miliony dolarů.

Druhou příčku tedy obsadil Thor: Temný svět. Zaznamenal propad o více jak 60 procent a během víkendu stihl vydělat 14 milionů dolarů. Doma prozatím vydělal 168 milionů dolarů, po celém světě to dělá slušných 549 milionů dolarů. S příchodem silných Hunger Games se s těmito čísly muselo počítat.

Třetí pozice patří komedii The Best Man Holiday, která do našich končin nejspíše ani nezavítá. Jde o sequel Svatebčanů, kteří koneckonců moc slávy nepředvedli, pokračování režiséra Malcolma D. Leeho si ale vede v Americe poměrně slušně. Rková podívaná za 17 milionů dolarů prozatím vydělala 50 milionů dolarů, z toho 12, 5 o víkendu a to je v kinech druhý týden. Nikde ve světě film ještě nehrají.

Pozdravy ze spermabanky (The Delivery Man) s Vincem Vaughnem jsou novinkou v kinech a celkově o víkendu obsadily čtvrtou pozici. S rozpočtem snímku 26 milionů dolarů těžce vydřely prvních 9 a půl milionu, z toho 1, 2 miliony po zbytku světa.

Top pětku uzavírá tento víkend animovaná komedie Ptačí úlet, která v kinech kroutí už svůj čtvrtý týden. O víkendu ještě stihla vydělat 5, 3 miliony dolarů, celkem už na svém kontě hlásí 48, 6 milionů dolarů a to počítáme jen tržby v Americe.

Frajeři ve Vegas (víkend 4, 4 miliony, celosvětově 62, 5 milionů)
Jackass Presents: Bad Grandpa (víkend 3, 4 miliony, celosvětově 128, 4 miliony)
Gravitace (víkend 3, 3 miliony, celosvětově 577 milionů)
12 Years a Slave (víkend 2, 8 milionů, USA 29, 3 miliony)
Dallas Buyers Club (víkend 2, 7 milionů, USA 6, 4 miliony)