Christopher Nolan přimontoval IMAX kameru na čumák letounu

Christopher Nolan

Režisér Christopher Nolan nemá rád 3D a dává to jasně najevo svým nadřízeným, kteří se současnému režisérskému esu zatím pokaždé podřídili, tudíž ještě nikdy žádný film, ve stále nedokonalém trojrozměrném obraze, nenatočil. Mnohem raději se vyžívá v té nejlepší obrazové kvalitě. Tu nabízí kamery IMAX, které jsou schopny oproti obyčejným kamerám zachytit mnohonásobně větší plochy. Také není divu, že IMAX kamery jsou několikanásobně dražší a ne každému filmaři se dostanou do ruky. Christopher Nolan však trošku zariskoval a pro svůj nejnovější sci-fi snímek Interstellar, který stále natáčí, připevnil IMAX kameru na špičku letounu, aby pro očekávaný film natočil nějaké parádní záběry z hodně velké výšky.

Christopher Nolan
Christopher Nolan

Christopher Nolan nepracuje s IMAX kamery poprvé. Už několikrát ji použil během natáčení Temného rytíře a Temný rytíř povstal. Natočené záběry touto technikou byly opravdu skvělé, ovšem jakoby střihači filmu zapomněli na jednu důležitou věc. Protože celý film na IMAX kamery nejspíše natočit nejde, střídaly se na plátně širokoúhlé scény s těmi širšími vyrobené IMAXem a to zrovna v okamžicích, kdy přechod z jiné kamery byl evidentní. Na druhou stranu je super, že alespoň někdo dokáže stát za svým názorem a zkoušet s nejlepšími kamery nové možnosti, jako se o to pokouší Nolan.

Sci-fi Interstellar dorazí do kin 6. 11. 2014. Scénář napsal Christopher Nolan ve spolupráci se svým bratrem Jonathanem, v hlavních rolích pak Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Jessica Chastain, Casey Affleck a Matt Damon. O hudební stránku filmu se postará Nolanův dvorní skladatel Hans Zimmer.