Batman vs. Superman přibírá Nightwinga!

Batman a Nightwing

Film, ve kterém se poprvé v historii „velkých“ filmů potkají dva nejznámější komiksoví superhrdinové, vyjde sice až v roce 2015, ale to nebrání prvním drbům vynořovat se na světlo internetu. Takto jsme se dozvěděli, jak by měl vypadat Batmanův kostým, i kdo by se měl potenciálně objevit v roli Wonder Woman. Dnešní zpráva je, alespoň pro mě osobně, mnohem vzrušující. V pokračování Muže z oceli by se totiž neměl objevit nikdo jiný než bývalý Robin, Dick Grayson. V ulicích Gothamu nyní známější pod přezdívkou Nightwing.

Batman a Nightwing
Batman a Nightwing

Navíc už víme, kdo je hlavním kandidátem na roli. Bývalého zázračného chlapce by si měl zahrát Adam Driver, poměrně neznámý herec, jenž se, kromě pravidelného účinkování v seriálu Girls, mihl například i ve filmu Lincoln. O roli se se mají ucházet ještě dva herci, jejichž jména nebyla zmíněna. Producenti se tak zřejmě vydají stejnou cestou, kterou zvolili u Supermana. Mladý a neznámý herec může do kinosálů přilákat více lidí než tisickrát předtím viděné tváře.

Adam Driver
Adam Driver

Samotná postava Nightwinga má zajímavou historii. Původně šlo o Supermanův převlek, který byl inspirován netopýřím mužem. Muž z oceli ho poprvé použil během své výpravy do města v lahvi, Kandoru, kde Kal-El ztratil své superschopnosti a byl, společně s fotografem Jimmym Olsenem, prohlášen za zločince. Právě tímto groteskním dobrodružstvím se nechal inspirovat Dick, když vyrostl z Robinovy škrabošky. Jako člen Bat-family má Nightwing k dispozici jak svou rychlou motorku, tak i technická udělátka od Wayne Enterprises, která používá ve svém o něco přímočařejším stylu boji, kdy se nebojí ušpinit ruce o trochu víc než Batman.

Bude zajímavé sledovat, jak si s touto patřičně temnou postavou poradí režisér Zack Snyder a scénárista David S. Goyer, kteří už světu dokázali, že ani Superman nemusí vždy vypadat jako skautík, usilující o záchranu všech koťátek uvězněných na stromech. Pokud vás postava Nightwinga zajímá a nechcete čekat do léta 2015, kdy se film objeví v kinech, můžete se podívat na zajímavý nezávislý seriál, nebo se ponořte do Nightwingovy komiksové ságy, která, jako všechny tituly od DC, byla před dvěma lety restartována a je tak přístupná všem čtenářům bez rozdílu.