10 kinotipů na měsíc prosinec (2013)

Ten, kdo si myslel, že nás už nic v prosinci nečeká, byl na omylu. Poslední měsíc tohoto roku nám přinese velice očekávaný snímek režiséra Petera Jacksona, chybět nebude ani dobrodružné drama či britská a americká komedie. Na své si přijdou i fanoušci 3D snímků.

Oldboy

Akční thriller se bude točit kolem chlápka jménem Joe Doucett (Josh Brolin), který se probouzí po mejdanu na neznámém místě, uvězněn od okolního světa. Mimo kocoviny ho čekají mnohem větší problémy. V televizi se dozví, že jeho žena byla brutálně zavražděna a právě on je hlavním podezřelým. Přežila jen jeho malá dcera. Po dvaceti letech věznění se z ničeho nic ocitá venku na svobodě. Netouží po ničem jiném než po pomstě. Otázkou zůstává, kdo ho nechal uvěznit a proč byl propuštěn právě nyní.

httpv://youtu.be/_eYH99kXi7k

Datum premiéry: 5. prosince

Přijde letos Ježíšek?

Český romantický snímek nás zavede do vánočních časů, přání a zázraků. Manželka Dolores posílá elegantního šedesátníka José (Josef Abrhám), který se vrací po třiceti letech z Mexika zpátky do Prahy, aby se stal v předvánočním čase zázrak a jejich dcera Penélope mohla otěhotnět díky slavnému Pražskému Jezulátku. On ale není z tohoto nápadu moc nadšený, protože očekává nemilé shledání v podobě jeho kamaráda a rovněž manipulátora Rudy (Václav Postránecký) či jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková). Nepříjemné situace přicházejí, ale i řada neuvěřitelných zázraků a překvapení.

httpv://youtu.be/yegea2Yx_SQ

Datum premiéry: 5. prosince

Sviňák

V lehce bláznivé britské komedii Sviňák bude mít hlavní roli zkorumpovaný polda Bruce Robertson (James McAvoy), který je posedlý akorát sexem a kokainem. Na práci má jednu vraždu, ale jeho osobní problémy, zahrávání s kolegy a touhou k ženám, mu znemožňují tento případ vyřešit. Jeho oporou bude parťák Ray Lennox (Jamie Bell) i šéf Bob Toal (John Sessions).

httpv://youtu.be/WtTcRnEUrzE

Datum premiéry: 5. prosince

Hobit: Šmakova dračí poušť

Fantasy snímek Hobit: Šmakova dračí poušť je druhý díl z této trilogie od mistra svého řemesla, Petera Jacksona. Bilbo Pytlík se vydává s třinácti trpaslíky, po úspěšném tažení přes a pod Mlžnými horami, skrze Temný hvozd, do Jezerního města, kde nějaký čas pobudou. Míří pro poklad střežený drakem Šmakem v Osamělé hoře. Oproti nim se Gandalf vydává na tajuplnou výpravu na jih.

httpv://youtu.be/ZLVj1m_6oTU

Datum premiéry: 12. prosince

Jeptiška

V dramatickém snímku Jeptiška ztvární hlavní roli francouzská herečka Pauline Etienne (Tiché hlasy). Za mlada Suzanne Simonina byla poslána do kláštera proti své vůli. Její rodiče nebyli příliš bohatí a proto se rozhodli, že jí místo vdavek a věna, dají raději do kláštera. Ale Suzannina touha po svobodě se čím dál tím víc stupňuje. Po smrti laskavé Matky představené musí čelit ponižováním ze strany nové abatyše a ostatních sester. Pořádná muka teprve přichází.

httpv://youtu.be/dtPNqRodNiw

Datum premiéry: 12. prosince

Niko 2

Animované pokračování snímku Sobík Niko je tu a bude znovu řešit vlastní problémy, které mu události naservírují přímo pod nos. Letos se vydává zachránit svého nevlastního bratra, který byl unesen zlými orly. Na své výpravě potká mnoho nových přátel a zároveň posil, se kterými se nebude rozhodně nudit. Společně musí vymyslet záchranný plán, ale zdolají veškeré nástrahy?

httpv://youtu.be/3Rvnfhg9O1g

Datum premiéry: 12. prosince

Vše je ztraceno

Dobrodružný snímek Vše je ztraceno připlouvá s hlavním aktérem, a to Robertem Redfordem (Žít po svém). Osamělý mořský vlk na své jachtě narazí na kontejner plný čínských bot, který mu mírně poškodí loď, kterou si ihned zpraví. Ale tato malá srážka je jen začátek před sérií katastrof, kterým musí mořeplavec čelit, v nichž nebude chybět krvelačný houf žraloků, temná bouře či nefungující technika. Je vystaven životní zkoušce, ve které nemůže nikdo obstát.

httpv://youtu.be/ZaHi7axouv8

Datum premiéry: 12. prosince

Frajeři ve Vegas

Americká komedie Frajeři ve Vegas se neobejde bez čtveřici přátel, kterou ztvární Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman a Kevin Kline. Celoživotní přátelé se rozhodnou ve svém už téměř seniorském věku vyrazit do Las Vegas. Jeden z nich je starý mládenec, který se tam plánuje oženit a všichni to tam jedou pořádně roztočit, jakoby by se vrátili v čase a byli zase dvacetiletí kluci. Jak to asi dopadne? Jak jinak než šíleně.

httpv://youtu.be/MasTcEKiu_k

Datum premiéry: 19. prosince

Putování s dinosaury 3D

Rodinný snímek Putování s dinosaury ve 3D nás zavede do časů dinosaurů. Vrátíte se v čase před 70 miliony let na zmrzlou a temnou Aljašku, kde to všechno začíná. Dozvíte se, jak žili, jaké vztahy měli mezi sobě rovnými a mnoho dalšího. Jako hrdina snímku je vybrán býložravý Pachyrhinosaurus, který se musí od počátku vyrovnávat s drsným, nevyzpytatelným světem a se  zuřivými a hladovými predátory jako je zákeřný Troodon nebo monstrózní Gorgosaurus.

httpv://youtu.be/A981UDyYkXM

Datum premiéry: 19. prosince

Walter Mitty a jeho tajný život

Fantastická komedie Walter Mitty (Ben Stiller) a jeho tajný život nás zavede do reality i podvědomí, kde Wallter žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na superhrdinu bojujícího za lepší zítřky. Kárá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. V jeho snech ho obdivuje i jeho kolegyně Cheryl (Kristen Wiig). Nakonec bude muset tento ráj opustit a zabránit tak svému vyhazovu. Musí najít ztracený negativ fotografie a kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O’Connella (Sean Penn). Připravte se, cesta kolem světa začíná.

httpv://youtu.be/pXsPdELpgbM

Datum premiéry: 26. prosince