The IT Crowd se rozloučili poslední epizodou

Pro fanoušky Roye, Mosse a Jen je to dobrá a zároveň špatná zpráva. Tři zaměstnanci pracující na IT oddělení ve společnosti Reynholm Industries, kterou vede poněkud výstřední Douglas Reynholm, za sebou mají čtyři sezóny, každou po šesti dílech. Dlouho se čekalo jestli autor tohoto britského sitcomu Graham Linehan bude pokračovat další sérií, protože každá další se těšila menšímu nadšení jeho příznivců. Nakonec to vyřešil jedním padesáti minutovým dílem, který uzavírá celé dění kolem partičky podivínů ze suterénu.

Ajťáci / The IT Crowd
Ajťáci / The IT Crowd

Britská stanice Channel 4 odvysílala první díl v únoru 2006 a seriál dosáhl velkého úspěchu, faktem je, že každou další sérií ztrácel na kvalitě a postupně se vymaňoval z vtipů postavených na problematice informačních technologií a samotných ajťácích. Čtvrtá série spatřila světlo světa v roce 2010 a od té doby vše kolem IT Crowd utichlo, tedy až na fanoušky, kteří bombardovali tvůrce s otázkami na pokračování. Graham Lineham jim nakonec vyhověl a po třech letech čekání se můžou všichni příznivci rozloučit se svými oblíbenci.

Z úspěchu této série chtěly těžit i stanice v jiných zemích. V Německu i Spojených státech se začaly točit remaky s novými herci, v novém prostředí, ale se stejnými situacemi a dialogy. U západních sousedů byl pod názvem Das iTeam – Die Jungs mit der Maus (Mladíci s myší) stažen po dvou epizodách pro nízkou sledovanost a kvalitu. Pro americkou verzi vznikl jen pilotní díl, ten také sklidil kritiku fanoušků původní britské značky, ačkoliv se v něm v roli Mosse objevil opět Richard Ayoade, který je ve své roli nedostižný, což zřejmě americká produkce moc dobře věděla.

Originál je jen jeden a i ten, se minulý pátek 27. září důstojně rozloučil se svými příznivci, a to v plné sestavě včetně Richmonda! Hýří vtipem sobě vlastním a velice zábavnými výkony všech aktérů. Graham Lineham, jako otec celého IT Crowd, si myslí, že kvalitní nápady byly vyčerpány a je třeba tuto kapitolu uzavřít a jít dál.

Na naše obrazovky se poslední epizoda asi jednou dostane, těm kdo nechtějí čekat zbývá jen hledat na internetu.

httpv://youtu.be/aQXpVhBCT7s