Noemova archa podle Aronofskyho nabídne řadu nových zvířat

Russel Crowe

Brooklynský režisér Darren Aronofsky v těchto dnech stále pracuje na svém nejnovějším filmu, biblickém příběhu o Noemovi. Tvůrce kousků jako Requiem za sen nebo Černá labuť také prozradil, že doposud do svého nejdražšího filmu zakomponoval řadu zvířat, které současný člověk nikdy nepoznal.

Russel Crowe
Russell Crowe

„Vytvořili jsme celé zvířecí království. Všechna zvířata ve filmu jsou lehce upravená, nechtěl jsem klišé, jako jsou lední medvědi, sloni nebo lvi, jak nastupují na Archu. Nechtěl jsem žirafu, které vykukuje hlava přes zábradlí. Chtěl jsem zachovat příběh a přemýšlel jsem, jak to mohlo vypadat, jestli se to opravdu stalo,“ říká Aronofsky.

Společnost ILM, která vytváří speciální efekty, na tiskové konferenci uvedla, že to byla nejkomplikovanější zakázka, na které kdy pracovali. Darren dodal, že kvůli srsti na všech těch zvířatech musela být tvorba efektů velmi komplikovaná.

Celkový rozpočet na snímek činí 140 milionů dolarů. Noe (Noah) uvidíme v českých kinech 27. 03. 2014 (na Slovensku nejspíše 3. 4. 2014). V hlavních rolích hvězdy jako Russell Crowe, Jennifer Connelly, Logan Lerman, Douglas Booth, Emma Watson, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Dakota Goyo a další. Hudbu obstará dvorní Aronofskyho skladatel Clint Mansell.

Novinku zaslal Martin Pevný. Tu svou nám můžete poslat přes tento formulář.