Joseph Gordon-Levitt nebo Paul Rudd v roli očekávaného Ant-Mana?

Po několika letech příprav, vývoje a concept-artů se u Marvelů konečně chystají na natáčení tolik očekávaného superhrdiny Ant-Mana. Toho kdysi stvořili dva legendární komiksoví tvůrci Stan Lee a Jack Kirby. To, že se režie ujme populární Edgar Wright (Jednotka příliš rychlého nasazení, Soumrak mrtvých nebo letošní U Konce světa), je sice známá věc, ale upřímně řečeno, fanoušci především s napětím vyhlížejí herce, který ztvární geniálního vědátora se schopností měnit svoji velikost. Podle různých drbů a klepů by se mohlo jednat o jedno velmi zajímavé a jedno méně zajímavé jméno. Tím prvním hercem, který by se mohl v roli Hanka Pyma objevit, je známý Joseph Gordon-Levitt. To může působit možná trochu přehnaně a to nejen kvůli jeho účasti v posledním díle Temného rytíře, tedy u konkurenčního DC Comics, ale také díky dřívějšímu spojování jeho jména s další novinkou Marvelu – Guardians of the Galaxy.

Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt

Samotný herec, který letos režijně debutuje s filmem Don Jon, se k celému kolotoči kolem Ant-Mana vyjádřil následovně: „Vždy je mnoho fám kolem těchto projektů a zatím se jedná pouze o diskuze. Já osobně jsem vždy velmi transparentní, když dojde na mé role nebo moji kariéru. Obvykle bývám tím prvním, kdo mluví a komunikuje se svými fanoušky, pokud se něco děje. Jestli jsou zde nějaké názory na mě jako Ant-Manta, tak jsou to pouze fámy.“

Gordon-Levitt na tiskové konferenci v Paříži, kde uváděl svého Don Jona, sice potvrdil, že dokonce mezi ním a Marvelem probíhají rozhovory, ale prý se nejedná o nic konkrétního. Druhým jménem, skloňovaným v záležitosti klasického komiksového hrdiny, který by se měl přidat k partě z Avengers, je Paul Rudd. Tento herec doposud nezazářil v hlavní roli nějakého filmového trháku, a proto vedle Gordona-Levitta působí tak trochu druhořadně. Za zmínku stojí jeho účast v komediích jako Zbouchnutá, v americké verzi Blbce k večeři nebo 40 let panic.

Paul Rudd
Paul Rudd

Podle některých verzí by si však v Ant-Manovi mohli zahrát oba. Jeden jako Ant-Man, neboli Dr. Hank Pym, který umí měnit svoji velikost a komunikovat s hmyzem a druhý jako jeho protivník, hlavní záporák filmu – Scott Lang. Ten by měl Hankovi ukrást jeho unikátní technologii a stát se tím padoušskou verzí samotného Ant-Mana. Kde je pravda, zatím nevíme. Jedinou jistotou tedy prozatím je, že točit bude již zmíněný Edgar Wright podle scénáře Joea Cornishe (Tintinova dobrodružství, Útok na věžák) a film si odbude svoji premiéru 31. července 2015.