6 Kinotipů: Listopad (2013)

Thor

Protože se návštěva kina za poslední roky proměnila na docela drahý koníček, rozhodli jsme, že se opět vrátíme ke KinoTipům, které by vám měly napovědět, za co dvouhodinová návštěva vašeho oblíbeného kina bude stát. Pro měsíc listopad jsme pro vás připravili šestici filmů.

Lásky čas

Pokud jste toužili po bláznivé romantické komedii, tak se můžete radovat. Do kin přichází Lásky čas od režiséra Richarda Curtise (Láska nebeská). Příběh se bude točit kolem nesmělého Brita Tima, který má přísnou matku, šílenou sestru a skvělého otce, ale žádnou holku. Jeho otec mu v dospělosti prozradí rodové tajemství, které praví, že všichni mužští členové rodu mohou cestovat v čase. V tomto případě, že se můžou vrátit k událostem, které oni sami prožili. A tam právě Tim narazí na krásnou, chytrou a po sexu lačnou Mary (Rachel McAdams). Vše je dokonalé, ale má to jeden háček, s každým návratem přijde o všechno, co doposud prožil.

httpv://youtu.be/4207jEq2OjI

Datum premiéry: 7. listopadu

Thor: Temný svět

V dalším snímku z Universa Marvel, tentokrát v režii Alana Taylora (Hra o trůny), se pokouší bůh hromu Thor (Chris Hemsworth) o mír v celém vesmíru. Utká se s nepřítelem, který je mocnější, než na koho kdy narazil. Vydává se po nebezpečné a možná sebevražedné cestě. Přinutí ho nadcházející události obětovat i svou milou Jane Foster, aby zachránil lidstvo? To se dozvíme brzy v kinech.

httpv://youtu.be/uyWZB6Xv8dg

Datum premiéry: 7. listopadu

Insidious 2

Režisér James Wan má na svém kontě nezapomenutelný hororový snímek Saw či letošní opěvované V zajetí démonů. Momentálně připravuje sedmé pokračování mega hitu Rychle a zběsile a brzy uvede do kin další pokračování hororové pecky Insidious. Pořádná dávka strachu a napětí by neměla chybět. Děj snímku nás zavede do 20. století, kde malý chlapec Josh Lambert má vidiny podivné staré ženy. Jeho rodiče tak zavolají experty na paranormální jevy, Carla a Elise. O 25 let později je pracovnice Elise podivně zavražděna v Joshově domě a tajemná stařena se znovu vrací. Obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí.

httpv://youtu.be/sDNzQzosKFs

Datum premiéry: 14. listopadu

Hunger Games: Vražedná pomsta

Katniss (Jennifer Lawrence) a Peeta sice zvítězili v 74. ročníku Hunger Games a vrací se domů, ale ta nejtěžší zkouška je teprve čeká. Budou čelit pomstě mocných, kvůli svému vzdoru proti všemocnému Kapitolu. Vítězství není ale všechno, musí odejít se svojí rodinou, blízkými přáteli a zúčastnit se turnaje vítězných okresů, respektive jubilejního 75. výročí Hunger Games. Vše bude mít pod kontrolou prezident Snow. Druhá část bude klást větší důraz na politickou situaci v tomto světě a slibuje velkou dramatičnost – revoluci.

httpv://youtu.be/t79MAzRPzrU

Datum premiéry: 21. listopadu

Kapitán Phillips

Režisér Paul Greengrass nám představuje snímek Kapitán Phillips. Velícím kapitánem nebude nikdo jiný než dvojnásobný držitel Oscara Tom Hanks a role somálského piráta Muse se ujal Barkhad Abdi. Půjde o unikátní pohled nahlížející na přepadení americké nákladní lodi Maersk Alabama somálskými piráty roku 2009. Phillips a Muse proti sobě čelí tváří v tvář ve chvíli, kdy pirátský vůdce Muse zamíří na jeho neozbrojenou loď. Oba dva jsou nakonec vydání na milost osudu, který jde zcela mimo jejich kontrolu.

httpv://youtu.be/DsqDZlqPuJ0

Datum premiéry: 21. listopadu

Konzultant

Pokud máte rádi skvělé thrillery a sexy holky, tak byste si neměli nechat ujít snímek Konzultant s krimi nádechem. Hlavní roli nemá nikdo jiný než Michael Fassbender (Prometheus), režie se zhostil sám Ridley Scott (Labyrint lží). A o čem to bude? Vysoce postavený právník, konzultant, se díky majiteli nočního klubu Reinera (Brad Pitt) přimíchá k nelegálnímu obchodu s drogovým kartelem. Nepatrný obchod se zdá být nejhorším rozhodnutím v jeho životě a bude mít pro oba fatální následky. Stahují s sebou i své přítelkyně. I konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se však, že jediným člověkem, který v téhle situaci dokázal zachovat chladnou hlavu je právě Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Jak to nakonec asi dopadne?

httpv://youtu.be/r4bPtOYv7aE

Datum premiéry: 28. listopadu