Transformers 4 dostávají oficiální název i první plakát

transformers 4

Pokračování populární a velmi výdělečné série o obřích robotech z dílny režiséra Micheala Baye obdrželo oficiální název svého čtvrtého dobrodružství. Transformers: Age of Extinction (Doba vyhynutí) nám toho sice moc o ději neříká, nicméně zní alespoň o mnoho lépe, než nepotvrzené názvy, které v nedávné době kolovaly internetem – Autobots Supreme, Last Stand, Apocalypse nebo dokonce Megatron Returns. Produkční společnost Paramount pictures zároveň zveřejnila první plakát k tomuto – předem zaručenému – filmovému trháku.

Transformers: Age of Extinction

A co vůbec o čtyřce Transformers víme? Režisér Bay potvrdil, že se ve snímku objeví mnoho nových robotů a bude prakticky přímo navazovat na třetí díl (i když už bez hlavních hrdinů). Producent Lorenzo di Bonaventura dokonce zašel ještě dál – oznámil, že se fanoušci mohou těšit na Dinoboty. Tito roboti se mohou transformovat do dinosauřích tvarů a můžeme mezi ně zařadit například Grimlocka (T-Rex), Sludge (Brontosaurus), Slaga (Triceratops), Snarla (Stegosaurus) nebo Swoopa (Pterodactyl). Zda bude Doba vyhynutí tematicky zaměřena na Dinoboty, Autoboty nebo dokonce na lidskou rasu, patří prozatím pouze mezi spekulace. Některé zdroje uvádí, že by mohl příběh vypadat přibližně takto – skupina vědců se rozhodne předejít další invazi zlých a ošklivých robotů na matičku Zemi a v tom by jim mohl pomoci objev jednoho velmi starého robota. Vše se ovšem nějak zkomplikuje a nové nebezpečí pro naši domovskou planetu je na světě.

Fotografie z natáčení

Jak už ale víme, tak hlavní roli v tomto blockbusteru převezme Mark Wahlberg. Ten by měl ztvárnit vynálezce /objevitele a rozvedeného otce své dcery Tessy (Nicola Peltz), která začne randit s profesionálním automobilovým závodníkem (Jack Reynor). Dalšími potvrzenými jmény jsou Stanley Tucci, Kelsey Grammer, Sophia Myles nebo T.J. Miller. Režíruje jako tradičně výše zmíněný Michael Bay a premiéra Transformers: Age of Extinction je naplánována na 27. červen 2014. Těšíte se?