Nové detaily příběhu Interstellar

Christopher Nolan

Christopher Nolan má zlaté ruce. Ať už se ujme režisérské židličky nebo pozice producenta, produkuje jeden skvost za druhým. Dalším kouskem podobného střihu se snad stane i vesmírné sci-fi Interstellar. Do nedávna jsme toho o příběhu moc nevěděli. Oficiální anotace hovořila pouze o cestování mezi hvězdnými soustavami pomocí červích děr. Nové detaily nám ale přišly vyjasnit, že tohle určitě nebude druhá Hvězdná brána.

Christopher Nolan
Christopher Nolan

Film se odehrává v blíže nespecifikované budoucnosti, kde kvůli klimatickým změnám sužuje planetu Zemi zemědělská krize. Jedinou plodinou, která se dá pěstovat, se stala kukuřice, která ovšem není schopna uživit celou populaci skomírající modré planety. Proto se skupina vědců rozhodně hledat nové místo pro pěstování rostlin, jež už na Zemi nemůžou vzkvétat. Vydají se hledat do jiného času i prostoru skrz červí díry.

Snímek se již začal natáčet a v kinech ho uvidíme 7. listopadu 2014. V hlavních rolích se můžeme těšit  Matthewa McConaugheyho, Anne Hathaway, Jessicu Chastain, Michaela Cainea, Billa Irwina, Caseyho Afflecka a další.