Míří Benedict Cumberbatch ze Star Treku do předaleké galaxie?

Benedict Cumberbatch (Star Trek: Do temnoty)

Už je to dávno, co jsme slyšeli něco nového a potvrzeného k pokračování hvězdné ságy pod taktovkou J.J. Abramse. Teď ale vyšlo na povrch, že Star Wars nemusí mít se Star Trekem společného jen režiséra, ale i jednu z hereckých hvězd, konkrétně Benedicta Cumberbatche, který ztvárnil Khana v druhém Abramsově Star Treku s podtitulem Do temnoty. Jedná se zatím o nepotvrzenou informaci, ale určitě stojí za pozornost.

Benedict Cumberbatch (Star Trek: Do temnoty)
Benedict Cumberbatch (Star Trek: Do temnoty)

Zatím však nevíme, koho by popřípadě měl Cumberbacht hrát, jestli Sitha, Jediho nebo někoho úplně jiného. Podle jeho vlastních slov (z jednoho z dřívějších rozhovorů) by chtěl „hrát“ světelný meč.

„Už jsem se ho ptal, jestli bych mohl hrát světelný meč a stále se o tom bavíme – o těch zvucích, světlech a tak (smích). Vyrostl jsem s nimi (myšleno Star Wars) a když jsem se nedávno na ně díval, uvědomil jsem si: Já jsem s nimi nevyrostl, narodil jsem se s nimi. Byla to obrovská část mého dětství. Miloval jsem je jako většina dětí, protože je to, svým způsobem, jednoduché a bezprostřední vyprávění, melodrama o třech dějstvích. Opravdu jsem ty filmy miloval a vždycky jsem chtěl být Han Solo. Všechno, co Harrison Ford jako Han udělal, jsem považoval za to nejvíc hustou věc.

Minulý měsíc Benedict opustil projekt Guillerma del Torra Crimson Peak, nezmínil ale žádný důvod. Mohlo to být kvůli Star Wars?

Koho by měl podle Vás Benedict hrát? Jediho, Sitha nebo někoho úplně jiného?