Joss Whedon zachránil druhého Thora

Chris Hemsworth a Alan Taylor

Joss Whedon je po Stanu Lee snad druhou nejvýraznější osobou, kterou studia Marvel disponují. Velkou míru na tom mají Avengers z roku 2012, kteří celosvětově posbírali neskutečnou miliardu a půl dolarů a stali se tak třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob. Poté se Joss Whedon stal pánem celého Marvelu, který dohlíží na všechny komiksovky z universa.

Chris Hemsworth a Alan Taylor
Chris Hemsworth a Alan Taylor

Když si režisér druhého Thora, Alan Taylor, nevěděl moc rady s podivnými scény ve scénáři, nezbývalo mu právě nic jiného, než si na pomoc zavolat hrdinu Josse Whedona. Taylor popisuje jeho příjezd podobný jednotce SWAT. Sotva přiletěl letadlem, už seděl nad scénářem a přepisoval jednu scénu odehrávající se v Londýně. Potom mu Taylor ukázal další dvě scény, které opět Whedon přepsal bez sebemenších problémů. Režisér filmu pak popisuje nové scény jako mnohem větší zábavu, více překvápek a že dostali přesně to, co celou dobu hledali.

Thor: Temný svět, jak se zdá, má více problému, než se na začátku projektu očekávalo. Nejdříve tedy Joss Whedon zachraňoval scénář, následně se štáb musel znovu sejít, aby dotočil nové scény s Lokim, kterého bychom si ve filmu měli opravdu hodně užít. Dotáčky prý probíhaly především kvůli fanouškům, kteří Lokiho milují. Dokonce se Marvel nechává slyšet, aby Loki dostal i svůj vlastní biják. Bude mít tohle všechno dopad na výsledek?

Pokračování Thora uvidíme v kinech 7. 11. 2013. Režíruje zmíněný Alan Taylor (Hra o trůny), v hlavních rolích se představí Chris Hemsworth, Natalie Portman, Kat Dennings, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Idris Elba, Anthony Hopkins a Zachary Levi.