J.K. Rowling napíše scénář k novému filmu ze světa Harryho Pottera

Rowling

Kouzelnický učeň Harry Potter už to, co se filmů týče, má za sebou. Autorka této ságy Joanne Rowling však napsala více knih z dobře známého světa čarodějů, mágů a jiných nadpřirozených bytostí a zvláštních stvoření. Studio Warner Brothers natočí další film na motivy její knihy Fantastická zvířata a kde je najít. Poprvé se o scénář postará samotná autorka předlohy.

Joanne Rowling
Joanne Rowling

Ono vlastně nejde o knihu, ale o fiktivní učebnici, kterou určitě znají všichni studenti z Bradavic. Jejím autorem je Mlok Scamander a popisuje všechna zvířata, které žijí ve světě mladých kouzelníků a kouzelnic. Podle slov výkonného šéfa Warner Bros. Kevina Tsujihary, který osobně vypustil tuto zprávu do světa, půjde o první film nové série.

Joanne Rowling si odbyde svou scénáristickou premiéru, protože nikdo nezná její svět tak dobře, jako ona sama a společně se studiem, považují převod učebnice do formy příběhu, který přitáhne do kin davy fanoušků, za nelehkou práci pro jakéhokoliv jiného scénáristu.

Nebude to pokračování ani prequel, nýbrž takový rozšiřující spin-off, avšak můžete se těšit na některé postavy, které už znáte z knih či filmů o Harrym Potterovi. Dočkáme  se tak nových dobrodružství z pohledu Mloka Scamandera a všichni co začali po posledním filmu s Harrym Potterem smutnit, se můžou radovat, protože se vrátí jejich oblíbený svět magie a kouzel.

Warneři vědí, že předchozí série filmů vydělala velké peníze, tak proč by měli otálet s další možností jak na díle Joanne Rowling bohatnout dál, jen musíme doufat, že nová série bude schopna svým úspěchem té předchozí konkurovat. Do světa společně s filmem vyrazí i stejnojmenná počítačová hra.