Benedict Cumberbatch v nových Hvězdných válkách? Nejspíš ano!

Benedict Cumberbatch

Natáčení nové epizody Hvězdných válek se nezadržitelně blíží a v souvislosti s tím se rojí čím dál víc dohadů a spekulací. Studio Disney, které koupilo natáčecí práva od George Lucase, sice stále mlčí, nicméně novináři po celém světě nepřestávají přinášet více, či méně zaručené zprávy o tom, koho v nových dílech nejslavnější filmové ságy uvidíme.

Zdá se, že si jednu z hlavních rolí střihne Michael B. Jordan, kterého si možná pamatujete z loňské Kroniky nebo jako Wallace z vynikajícího seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Tento talentovaný herec by měl podle zákulisních klepů ztvárnit syna Lando Calrissiana a také lásku dcery Hana Sola. Jordan se údajně sešel i se samotným režisérem J.J. Abramsem a projednal s ním svoji úlohu ve filmu. O stejnou roli se prý ještě uchází David Oyelowo (Jack Reacher, Lincoln). Dále internetem koluje zpráva, že si hvězda seriálu Spartakus: Krev a písek – Liam McIntyre – zahraje zatím nepojmenovaného rytíře řádu Jedi.

Michael B. Jordan
Michael B. Jordan

Již dříve jsme vás informovali o Saoirse Ronan, která by si měla zahrát dokonce v hlavní roli epizody VII. Filmový server Latino Review to bere jako hotovou věc. Bylo by rozhodně zajímavé sledovat názory fanoušků, kteří by se museli „spokojit“ s něžným pohlavím v hlavní roli Hvězdných válek. Další kandidátkou na obsazení do nové trilogie je Ksenia Solo z Lotyšska. Tato herečka se mihla například v Černé labuti z roku 2010. Mezi ní a Rachel Hurd-Wood (ta roztomilá zrzka z Parfém: Příběh vraha) se pravděpodobně rozhoduje o obsazení dcery Hana Sola. Když už jsme u těch potomků hrdinů původní série, tak Alex Pettyfer (Bez kalhot, Vyměřený čas) je zvažován jako syn Lukea Skywallkera. Jak moc jsou tyto zprávy o obsazení sedmé epizody pravdivé, ukážou až následující týdny. Žádný z výše uvedených herců totiž nebyl zatím oficiálně potvrzen.

Alex Pettyfer
Alex Pettyfer

Největší humbuk je však stále kolem hvězdy posledních měsíců – šestatřicetiletý britský umělec s obrovským hereckým talentem. Ano, řeč je o Benedictu Cumberbatchovi. Jeho jméno je spojováno s jednou z hlavních rolí v celé nové trilogii Hvězdných válek. Diskusní fóra po celém světě se plní úvahami, ve kterých figuruje tento představitel seriálového Sherlocka nebo Khana z nového Star Treku jako možný sithský lord a tudíž hlavní záporák epizod VII, VIII a IX. Osobně musím říct, že mě možná trochu irituje představa hereckého spojení světů Star Treku a Star Wars (on už i ten J.J. Abrams je malinko přes čáru), nicméně nemůžu ani na vteřinu pochybovat o hereckých schopnostech Cumberbatche, který je v současné době jedním z nejžádanějších herců kinematografie a sám sebe považuje za velkého fanouška Hvězdných válek. Tajnůstkář Abrams sice v rozhovoru pro LA Times jeho účast na natáčení nepotvrdil, ale také nevyvrátil. Yvonne Villarreal, reportérka tohoto uznávaného plátku, na svém twitter účtu citovala režiséra epizody VII takto:

tvít

Vypadá to tak, že se budeme neustále ztrácet mezi klepy a zaručenými informacemi, dokud nás samotný J.J. Abrams nepostaví před hotovou věc. Můj šestý smysl mi však říká, že se Benedicta Cumberbatche přece jenom dočkáme. Tím si je jistý i portál Latino Review, který přirovnává situaci té z obsazování Star Trek: Do tmenoty. Před více než rokem totiž Cumberbatch vysloveně popřel, že by mě ztvárnit legendárního Khana v nové sérii o posádce Enterprise a jak to dopadlo, to už všichni víme. Cumberbatch na jedné straně tvrdí, jak se mu s Abramsem už jednou skvěle spolupracovalo, ale na té druhé stále odpovídá v hádankách na jeho případnou účast v nových Hvězdných válkách. Podle jedné z možných verzí by měl skutečně ztvárnit sithského lorda, který se epizodě VII jen mihne, ale následujících dvou dalších pokračování bude hlavní zápornou postavou. No, nechme se překvapit.

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch

Natáčení sedmé epizody Hvězdných válek začne v lednu 2014. Zatím nepojmenovaný první díl nové trilogie uvidíme v kinech pravděpodobně v prosinci 2015.