Arnold Schwarzenegger jako padouch v Avatarovi 2?

Arnold jako Avatar

S pokračováními Avatara z roku 2009 je to poněkud zvláštní. Není to tak dávno, co James Cameron přišel s informacemi, že plánuje další tři díly, které by rád natočil na jeden zátah. Prvního z nich, Avatara 2, bychom měli vidět v roce 2016 a zbylé dva vždy následující rok. Avatar 4 by navíc měl být prequelem celé ságy. Jak už jsme psali posledně, Cameron si díky rozrůstajícímu universu přizval na pomoc několik zvučných scénáristů, kteří nadcházející trilogii společně napíší.

Zdroj: DeviantArt, autor: DYVoff
Zdroj: DeviantArt, autor: DYVoff

Nejnovější aktualita z Pandory hovoří o tom, že James Cameron už našel nového záporáka pro druhý sequel. Stephena Langa, který si v jedničce střihl nekompromisního plukovníka Milese Quaritche, nahradí podle všeho Arnold Schwarzenegger, o čemž na svém serveru informovali „kolegové“ z Latino Review. Prý by nemělo jít o žádnou modrou potvoru, nýbrž o postavu člověka.

Ať už se tahle horká aktualita jeví jakkoliv, nemusí jít o holý nesmysl. Přeci jen úspěšná filmová kariéra Schwarzeneggera vděčí v mnohém právě Cameronovi. Ten totiž v minulosti obsadil rakouského kulturistu do prvního i druhého Terminátora a akční komedie Pravdivé lži. Ty navíc byly jejich poslední vzájemnou spoluprací, od které uběhlo už téměř dvacet let.

Proti zase může hovořit fakt, že James Cameron do jedničky takřka neobsadil žádnou hvězdu, snad jen svou oblíbenkyni Sigourney Weaver. Sam Worthington ani Zoe Saldana v té době ještě moc věhlasní nebyli a tak může nastat, že se Cameron bude držet svého plánu a do Avatarů nikdy neobsadí vyloženou star. Za mě osobně by ale účast Arniho byla velmi vítaná!

Avatar 2, Avatar 3, Avatar 4 se začnou natáčet už příští rok. Sam Worthington a Zoe Saldana jsou zatím jediná oficiálně potvrzená jména.

Co byste řekli vy na Schwarzeneggera v Avatarovi 2?