TV tipy na víkend #11: Tentokrát si vyberete i Vy!

Léto a prázdniny se dál blíží ke svému konci a čtvrtý srpnový víkend slibuje zajímavou filmovou nabídku. České obrazovky přivítají zvučná herecká jména a hned několik kvalitních snímků.

TV TIPY NaFilmu.cz
TV TIPY NaFilmu.cz

V minulém týdnu se nám nepodařilo TV tipy vydat, ale pro následující víkend už pro Vás několik doporučení máme. Program je víkend od víkendu nabitější a ten následující bude opravdu rozmanitý.

Pátek 23. srpna 2013

Pátek je poněkud chudý, ale následující dny to vynahrazují. Jediné co stojí za zapnutí televize je film Z pekla (Nova 23:20), kde exceluje Johny Depp v roli policejního inspektora Freda Abberlina. Je mu přidělen případ brutálně zavražděné prostitutky v Londýně 19. století. Námětem pro film je grafický román Alana Moora, který vychází ze skutečných událostí. Jde o známý příběh o nikdy nepolapeném Jacku Rozparovači, který na podzim 1888 spáchal 5 rituálních vražd.

Z pekla (2001)
Z pekla (2001)

Sobota 24. srpna 2013

Sobotní večer je nabitý opravdu slušně a vybrat si musí každý. Vezměme to program po programu. Veřejnoprávní ČT1 uvede historicko-životopisné drama Královna Alžběta (ČT1 21:50). Tento film vznikl pod taktovkou indického režiséra Shekhara Kapura a díky fantastickému výkonu v hlavní roli vymrštil australskou herečku Cate Blanchett do hollywoodských výšin. Historický příběh o tom, jak se na anglický trůn dostala protestantka a nevlastní sestra královny Marie Tudorovny, která po ní převzala zbídačenou zemi rozdělenou na dva tábory katolíků a právě protestantů, aniž by věděla, že napíše nové lepší dějiny pro svůj lid, byl nominován na 7 oscarů a pokud máte rádi tento druh filmů, rozhodně si jej nenechte ujít.

httpv://youtu.be/-KOw9WPgays

Nova sází na sci-fi snímky. Nejdříve G. I. Joe (Nova 20:20) pro ty, co mají rádi přehršel akce, slabé herecké výkony a spoustu ukradených prvků, a potom kultovní Terminátor 2 (Nova 22:30) jehož první díl jste mohli vidět minulou sobotu. Na rozdíl od prvního filmu se zde vrací Arnold Schwarzenegger v roli kybernetického zabijáka, aby Sáru Connorovou a jejího syna chránil před modernějším terminátorem T-1000. Myslím, že je zbytečné cokoliv dodávat. Jde o skvělý počin Jamese Camerona a ten točí jen parádní bijáky.

Terminátor 2 (1991)
Terminátor 2 (1991)

Pro dámy tady mám tip jménem Austrálie (Prima love 20:15). Nicol Kidman vypadá vedle vždy dokonalého a mužného Hugha Jackmana jako jeho starší sestra co to přehnala s plastikami a líčidly, děj je trochu rozvláčný a těžkopádný, ale i tak Vás může chytnou za srdce a možná i slza ukápne. Austrálie výrazně připomíná Vzpomínky na Afriku, ale to teď přehlédněme. Anglická lady Sarah Ashleyová přijíždí do Austrálie se svým mužem, který chce konkurovat místní dobytkářské společnosti. Konkurence však jedná rychle, z lady Ashleyové je rázem vdova a na krku ji zůstal celý ranč i s dobytkem. Rozhodne se dobytek hnát přes půl země, aby jej prodala armádě dříve než dobytkář Carney. Pomůže ji místní muž, kterému všichni říkají Honák a jak to tak bývá, jen s ním to může dokázat. Do všeho vstupuje 2. světová válka a útok Japonska na australský kontinent. Čeká Vás drama, intriky, lži, láska, romantika, zklamání, které bude střídat štěstí a dojde i na nahou Jackmanovu hruď 🙂

httpv://youtu.be/paPZzNHzQ_c

Klub rváčů (Fanda 22:00) je poslední sobotní doporučení. David Fincher natočil film podle knihy Chucka Palahniuka v hlavní roli s Bradem Pittem a Edwardem Nortonem a úspěch mu dalo až vydání na DVD. Edward Norton je úředník nespokojený se svou prací, a vůbec se svým životem, jenž trpí nespavostí. Setkává se s charismatickým psychopatem Tylerem Durdenem (Brad Pitt) a společně zakládají Klub rváčů, místo kde se může přijít rvát každý, kdo nemá prostor k tomu, aby se mohl prát se světem. Pravidlo je jen jedno: „Nikdy nemluvit o Klubu rváčů!“. Z klubu se nakonec stává něco mnohem většího a nebezpečnějšího. Záleží na úhlu pohledu, protože konec je dobrý i špatný.

httpv://youtu.be/SUXWAEX2jlg

Neděle 25. srpna 2013

Poslední víkendový večer není zdaleka tak nabitý, ale Russell Crowe jako Gladiátor (Prima COOL 20:00) uspokojí většinu lačných diváků. Pokud film neznáte, stačí říct, že jde o historické drama o generálu jménem Maximus, který je novému římskému císaři na obtíž a je odsouzen k smrti, přesto že pro císaře Marca Aurelia vybojoval nespočet bitev. Následně je vyvražděna jeho rodina, on se stává otrokem a nakonec gladiátorem s jediným cílem. Pomstít svou ženu a syna. Jako nepřemožitelný bojovník se dostává na vrchol slávy, která se může gladiátorovi dostat, aby se nakonec tváří v tvář vzepřel císaři.

httpv://youtu.be/W1rNFuKFTnc

Není to tak dávno co jsme mohli vidět i výše zmiňovaný film Vzpomínky na Afriku (Prima love 20:15) a už je tady repríza, nebudu to popisovat znova, takže kdo chce může si doporučení přečíst zde.

To je vše, více už z víkendového programu nevymáčknu, ale věřím, že si každý našel svůj titul.