Petice proti Batmanovi Affleckovi až v Bílém domě

Ben Affleck je Batman!

Obsazení Bena Afflecka do role nového Batmana v pokračování Muže z oceli se světem šíří podobnou rychlostí, jakou před nějakým časem nabralo oznámení o sedmé epizodě Star Wars v rukách Disney. Není divu, že pořádná základna fandů DC Comics je z castingu Warnerů docela nesvá, zvlášť, když zabrousíme do minulosti a připomeneme si Affleckovu poslední superhrdinskou roli Daredevila. Kromě záplavy vtípků kolují po internetu i petice, které zamýšlejí Affleckovo vycouvání z projektu smrtelně vážně.

Ben Affleck je Batman!
Ben Affleck je Batman!

Jednou z těch největších je petice na serveru change.org, která k dnešnímu dni sčítá přes 50 000 podpisů. Autor petice také uvádí důvody, proč by Ben Affleck měl být přeobsazen. Zdůrazňuje, že Affleck není schopný ztvárnit postavu Bruce Waynea důvěryhodně a rozhodně není typem akčního hrdiny, za což mluví i zmíněný Daredevil.

Další petice se dokonce dostala až na oficiální stránky Bílého domu, kde její autor prosí prezidenta Baracka Obamu, aby z obsazení Bena Afflecka do role Batmana udělal nezákonné rozhodnutí :-D. Petice však nedodržela podmínky serveru a byla tak z webu Bílého domu odstraněna.

Podpory se Affleck a Warneři dočkali rovněž, možná ale trochu překvapivě z konkurenční stáje Marvelu. Sám Joss Whedon tweetnul něco ve smyslu, že to Ben Affleck zvládne a společně s Henrym Cavillem vytvoří skvělé duo. Prý se na to těší.

Potvrzena byla dále účast Affleckova Batmana v Justice League a popřípadě i dalším sólo filmu s Temným rytířem. Také se začalo spekulovat, zda Affleck Justice League nakonec i zrežíruje, čemuž by se Warneři s největší pravděpodobností nebránili. Warneři také potvrdili, že Ben Affleck už začal s přípravami a tráví dvě hodiny denně v posilovně.

Film uvidíme v kinech 17. července 2015.