Co víme o pátých Pirátech z Karibiku

Johnny Depp

Vrátí se Johny Depp: Co by to bylo za Piráty bez hlavního představitele a magnetu na peníze Johnyho Deppa? Slavný idol dívčích srdcí na čtyřech zatím natočených filmech vydělal už skoro 100 milionů a šuškalo se, že za nadcházejicí pátý díl mu bylo přislíbeno 95 milionů dolarů. Za jediný snímek by si tedy vydělal tolik, jako za všechny předešlé filmy dohromady. Částka to je ale obrovsky přestřelená a na internet vypuštěná komunitou nudících se trollů. Za pátý díl pravděpodobně nedostane víc než 40 milionů dolarů a to by musel mít ještě sakra štěstí.

Johnny Depp
Johnny Depp

V režii seveřanů: Nové Piráty zrežíruje dvojice Joachim Rønning a Espen Sandberg, kteří spolu spolupracovali na komedii Sexy Pistols, aby si dvakrát odskočili k dramatům Max Manus a Kon-Tiki a nyní se vrací opět do vod komedie, tentokrát zamořených pirátskou chátrou. Samotný snímek by měl fungovat jako samostatný film, plně oddělen od všech předchozích dílů. Doufejme, že svěží přístup tématu pomůže a již trochu zatuchajicí sérii příjemně oživí.

Dead Men Tell No Tales: Tak zní podtitul pátého dílu. Pořekadlo, proslavené zejména jako slogan pirátské atrakce v Disneylandu, nás přivádí ke spekulacím o příběhu. Z oficiálních míst nic nevíme a tak můžeme vařit pouze z vody okořeněné o prozrazený podtitul. „Mrtví nemluví“ může naznačovat příběh o tajemství, vraždách a pomstě, což by se do světa Pirátů náramně hodilo. Jestli se ale nakonec dočkáme dějové linky v podobném střihu, to se dozvíme až za dlouho. Film má premiéru 10. července 2015, takže na první informace si počkáme minimálně rok.