TV tipy na víkend #9: Braky, braky a braky!

Tyto TV tipy budou trochu jiné, ačkoliv mi bylo doporučeno, abych se po dobu Torpovi nepřítomnosti držel stejné šablony. Držím, jen přihodím daleko větší porci braků, což se někdy rovná solidní porci zábavy.

TV TIPY NaFilmu.cz
TV TIPY NaFilmu.cz

Páteční večer byste raději měli strávit venku, protože v televizi vás nic nečeká. Můžete se samozřejmě mučit u vyčpělé (šestnácté!!) mayovky, která vás bude devadesát minut máchat v tom nejprůměrnějším jugoslávském bahně (Old Firehand, TV Barrandov 20:15), německé kriminálky (Místo činu: Ztracená vzpomínka, Prima Family, 20:15) a jako nejlepší možnost zůstává polský taneční a romantický Step Up-like film Touha tančit (Prima Love, 20:15)

Touha tančit (2009)
Touha tančit (2009)

Později ale začne ta pravá zábava. Hned ve 22:30 si můžete naladit Primu Family a mrknout se na příjemnou komedii s Robertem Redfordem Slídilové, který se jako specialista na bezpečností systémy zaplete do problémů s vládou, které sahají dál, než si původně myslel. Ještě větší zábavu ovšem nabízí Prima Cool, kde si od 22:15 můžete pustit dokonale špatný horor jménem Legenda o Lilith, ve kterém se objeví ten chlápek, kterého všichni známe, ale nikdo neví, jak se vlastně jmenuje. Pokud nemáte chuť na céčkové horory, Roberta Redforda a nechcete hodinu a půl sledovat, jak se Liam Neeson tváří tvrdě a neláme vazy (Druhý muž, ČT2, 21:50) pořád tu je záchrana. Jmenuje se Škola hada, můžete jí vidět od 21:50 na Nova Cinema a je boží. A pokud rádi ponocujete tak na vás čekají ještě dvě dobrůtky. Krvavá laguna (Nova Cinema, 23:40) je překvapivě zábavná a stravitelná vyvražďovačka a Letiště ’77 (Prima Cool, 00:05) za vydařený survival.

Legenda o Lilith (2004) a Richard Burgi!
Legenda o Lilith (2004) a Richard Burgi!

V sobotu se hned od 20:00 můžete nechat na ČT1 znásilnit koncertem Karel Gott 70, který do osmdesáti minut narve tolik papundeklové zábavy, že vás bude bolet hlava ještě dva dny. Pokud máte doma babičku, pusťte jí to. A pokud máte doma dítě a chcete, aby vás do konce života nenávidělo, slintalo a bálo se všech psů, můžete mu na TV Barrandov ve 20:15 pustit převelice nebezpečný film jménem Beethoven 5. Ne všechno pro děti je hrozné, například na Nově můžete od 20:20 narazit na velice zábavný animák Monstra vs. Vetřelci. Pro „dospěláky“ tu máme větší lahůdky. Tom Cruise a Nicole Kidman pod taktovkou Rona Howarda (Apollo 13 nebo Grinch) v průměrném filmu Navždy a daleko (Prima Love, 20:15). Že to není lahůdka? Na tyhle dva se zvládnu koukat ať se děje, co se děje. No dobře, možná vás tam žádné lahůdky nečekají. Nezachrání to ani Nova Cinema, kde se od 20:00 bude Hugh Grant snažit být vážný a tvářit se, že nehraje v romantické komedii, Gene Hackman se bude tvářit jako Tom Selleck a Sarah Jessica Parker to bude konit, to vše ve filmu Smrtící léčba. Vážně jděte ven, protože pak na vás čeká konspirační sci-fi hovadina Poslední dny planety Země (Prima Family, 20:15) od režiséra filmů, které nikdo nezná jako Krvavé nebe nebo Stůl pro pět.

httpv://youtu.be/m8Dh97BsbwY

Naštěstí je tu noc a v ní se kromě pedofilů skrývají o nějaké zábavné filmy. Například super-strašné béčko Přímý kontakt, ve kterém Dolph Lundgren coby bývalý příslušník amerických zvláštních jednotek (jak jinak) zabíjí hrozně moc lidí (Fanda, 22:00), trošku starší, ale převelice zábavný artový snímek Nenápadný půvab buržoazie (ČT2, 23:55), sympatický horor Orphan (Nova, 00:15), druhá a vydařená spolupráce D.J. Carusa se Shiou LaBeoufem jménem Oko dravce (Nova, 22:05) a dnes už skoro kultovní komedie Něco na té Mary je (Prima Cool, 22:05). A od 00:15 uvidíte na Prima Family muže, který hraje ve všech filmech na světě, Dennise Quaida, dívku bez mimických svalů Kristen Stewart a sexbombu vyprahlou jako Sahara, Sharon Stone (Cold Creek Manor).

Cold Creek Manor (2003)
Cold Creek Manor (2003)

Zachrání nás neděle? Tak trochu. Prima Cool nám nabízí Propast, kultovní a výborný film od Jamese Camerona. A to je to, co budete sledovat. Protože vybrat si mezi průměrným westernem (Buck a kazatel, Prima Family, 20:15), televizním katastrofickým filmem (Katastrofa letu č.19, Nova Cinema, 20:00) nebo romantickým filmem, ve kterém hraje Alec Baldwin (Muž na ženění, Prima Love, 20:15), řekněme, že vybírání bude jednoduché.  Ale hned jak se setmí zase začne ta správná jízda. Boží film se Sarah Michelle Gellar, Reese Witherspoon a Selmou Blair, Velmi nebezpečné známosti (Nova Cinema, 21:45), citlivý válečný snímek Smrt čeká všude (ČT2, 21:35), také přijde Ridley Scott se svou G.I. Jane (Nova, 22:05) a potom přijdou ty správné libové braky. Tony Scott a jeho Pomsta (Prima Family, 22:30), ve které je Kevin Costner drsný (vážně!), ošklivá česká detektivka Smrt talentovaného ševce (Nova, 00:20) nebo katastrofální Bostonský škrtič (Barrandov, 23:05), ve kterém hraje „ten herec z Hvězdné brány“ (Corin Nemec).

Velmi nebezpečné známosti (1999)
Velmi nebezpečné známosti (1999)

Vcelku hezký víkend, že? Pokud vás nebude bavit televize pořád je tu jedna možnost, jak se zabavit. Comic Con! Live streamy jsou všude, průvodci, rozhovory, panely a hromady novinek. Takže ať si jdete ven, k televizi, užíváte si letních slev na Steamu nebo sledujete Comic Com, přeji příjemnou zábavu.