Rozjezd #15: Od evoluce GreenScreenu ke špatnostem v X-Men trilogii

Vítejte u dalšího Pondělního rozjezdu. Dnes je připraveno o něco více videí, než obvykle, ale to je spíše zapříčiněno trilogií X-Men, která na úplném konci článku představí všechny své mouchy. Jinak je opět k vidění spoustu zajímavého a zábavného materiálu, ať už jde o dechberoucí kraťasy, úžasné sestřihy nebo trochu filmové historie.

Evoluce filmového Greenscreenu

Dnes začneme trochu netradičně. Podíváme se totiž do historie filmových efektů, zvláště pak na první krůčky filmových tvůrců, kteří jako první použili speciální efekty a nadobro změnili pravidla Hollywoodu. Jak tedy vypadal vývoj triků až do dnešní doby filmových blockbusterů?

httpv://youtu.be/H8aoUXjSfsI

Comic-Con 2013 (San Diego) – supersestřih

Letošní Comic-Con byl vskutku bohatý pro všechny filmové a komiksové nadšence. Oznámeno bylo pokračování Muže z oceli, ve kterém se objeví nový Batman, doslechli jsme se i novinky okolo druhých Avengers a pochopitelně i dalších projektů… Pojďme teď trochu zavzpomínat a mrknout na ty nejlepší cospleye.

httpv://youtu.be/s-I3h15VgyE

Deprese superhrdiny

Na řadě je další povedený kraťas, který nám dává za pravdu, že být superhrdinou s nadlidskými schopnostmi není žádná výhra.

httpv://youtu.be/s0OAu5fbvtM

Jak se vyrábí oddělitelný meč Hit Girl?

Tony Swatton, který celý život zasvětil tvorbě filmových zbraní, se v novém díle Man at Arms pustil do výroby oddělitelného meče komiksové Hit Girl, která své nádobíčko představí už brzy v pokračování Kick-Ass.

httpv://youtu.be/Kla9OO2yjgo

1000. ulice

Máme tu další krátký film. Tentokrát se podíváme do budoucnosti a seznámíme se s mladým policistou, který během pracovní přestávky narazí na jeden problém… Vše v úchvatném provedení a z francouzské produkce ;-).

httpv://youtu.be/_I_vVM9aYhI

Trailer Amazing Spider-Mana 2 u Conana O’Briena

Jak už víte, Comic-Con nabídl první preview klip na druhého Amazing Spider-Mana. V televizní show Conan byli ovšem diváci svědky dalšího klipu, tentokrát lehce rozšířenějšího. A samozřejmě se o něj musíme podělit i zde.

httpv://youtu.be/i0W5qR56rgo

Emma Watson a Steve Buscemi

Jak tohle video pojmenovat? No prostě borci z FaceMashups si občas vezmou na paškál dvě celebrity a jejich obličeje spojí v jeden. Tím nejnovějším případem jsou krásná Emma Hermiona Watson a Steve Buscemi.

httpv://youtu.be/Uzzm0xab-WU

Will Farrell a Natalie Portman

Ještě jednou to samé a stejně jako v minulém případě jde docela o šílenou podívanou :-D. Určitě doporučuji navštívit další díly z již zmíněné dílny.

httpv://youtu.be/vKbHQFkaIOY

Vše špatné u X-Men trilogie

Na závěr se podíváme na všechno špatné, co bylo k vidění ve všech třech dílech X-Menovské trilogie. A jak už asi tušíte, třetí díl oblíbeného Youtub pořadu nabídne až dvojnásobek stopáže oproti X1 a X2.

httpv://youtu.be/mtf587LEKUU

httpv://youtu.be/d45Jp7s98ao

httpv://youtu.be/hamvx0huBzs