Rozjezd #12: Od Jamese Franca k Johnovi Malkovichovi

Druhý prázdninový Rozjezd přináší hned deset skvělých kousků. Nejdříve se mrkneme na zkažené záběry ze dvou filmových hitů minulého roku, seznámíme se se skutečným supehrdinou ve výborném dokumentu, mrkneme na deset nejlepších filmů o apokalypse, dech nám vyrazí kraťas Epic, „zahrajeme“ si předělávku komedie Zprávař, zazpíváme si se Žvejkalem, pobavíme se u Blanky, zombíků a nakonec se zastavíme na skok u Johna Malkoviche.

Zkažené záběry – Mocný vládce Oz

Sledovat natáčení nejnovějšího počinu Sama Raimiho mohla být docela sranda. Nikoho ale asi nepřekvapí, že u většiny zkažených záběrů figuruje James Franco, který si natáčení prequelu slavného příběhu doslova užíval.

httpv://youtu.be/cFc_40UvUSU

Zkažené záběry – Warm Bodies

Snad ještě větší sranda musela být na placu Mrtvých a neklidných. Zombie komedie totiž komickými situacemi překypuje a jak sami uvidíte, zahrání několika scén rozesmálo nejednoho člověka z projektu.

httpv://youtu.be/5W_NU4AoJwo

Skutečný superhrdina

Filmů, ve kterých se objeví skutečný superhrdina v reálném světě, existuje spousty. Defakto jde o koncept, který současní filmaři velmi akceptují a většina novodobých komiksových filmů právě o myšlence pravého superhrdiny v našem světě pojednává. Nikterak tomu není ani v tomto skvělém krátkém dokumentu.

httpv://youtu.be/jyRoJ80oPKw

TOP 10 filmů o apokalypse

Které filmy o konci světa a jiných přírodních katastrofách a apokalypsách jsou nejlepší? To napoví následující video, ve kterém je zahrnuto deset nejlepších filmů na toto téma.

httpv://youtu.be/HGKJbiwUJNc

Kraťas Epic

Neohrožený rytíř se vydává na cestu za osvobozením hradu. Dobrodružství je to obrovské a všude na něj číhají nejrůznější nástrahy. Podaří se hrdinovi nemožné? Rozhodně si tento kraťoučký kousek nenechte ujít!

httpv://youtu.be/jBg8mA7zy0I

Zprávař jako osmibitovka

Minule jsme tu měli Star Trek, dnes dostává obdobnou předělávku i skvělá komedie Zprávař. Příběh hry se opět odvíjí od scénáře filmu a tak na vás čeká shrnutí celého snímku v osmibitovém provedení. Pařba by to asi byla skvělá ;-).

httpv://youtu.be/we6qYAPRSHU

Žvejkal a americká hymna

Slavná chlupatá věc ze Star Wars předvedla své hudební nadání a zazpívala americkou hymnu. Samozřejmě vše k příležitosti Dne nezávislosti.

httpv://youtu.be/IagqhihTBXw

Blanka je svině

Když si vyhlídnete pár povedených držkopádů a k nim přidáte zelenou potvoru Blanku ze Street Fighteru, může se stát, že vytvoříte docela zábavnou recesi. Už teď se těším na druhou část.

httpv://youtu.be/r3Jb4UJ_1SU

Zombíci přicházejí

A ne vždy jsou věci takové, jaké se zdají na první pohled. Snad jen škoda, že celý kraťas zabíjí konec, kdy se ke slovu dostává mobilní operátor…

httpv://youtu.be/04CR3NZPm_4

John Malkovich na drogách

Ve skutečnosti jde o další spolupráci režiséra Sandra a slavného amerického herce. Tentokrát se však zavřeli na toaletě kdesi v klubu a výsledek je snad jen pro dospělé :-D.

httpv://youtu.be/FdJrB9QNgew