Marc Webb o padouších v novém Spider-Manovi

Electro (Jamie Foxx)

Spider-Man 3 byl průšvih. Sam Raimi naměstnal do jednoho snímku tři padouchy, kteří se navzájem vyrušili a udělali z filmu mdlou podívanou, která se nemohla celou dobu rozhodnout, na kterého ze trojice zlosynů se zaměřit. Stejného problému se obávala hromada fanoušků i u nového Amazing Spider-Mana, kde se měli po boku Electra objevit i Rhino a potenciální Goblin Harry Osborn. Díky novému prohlášení režiséra Marca Webba ale spadl této mase zainteresovaných diváků kámen ze srdce.

Electro (Jamie Foxx)
Electro (Jamie Foxx)

Podle Webba bude hlavní nemesis Spider-Mana Electro, to vyjádřil zcela jasně. Jeho další prohlášení je ale už obestřeno rouškou tajnůskářství: „Jedna z věcí, které jsou na Spideym zábavné je, že lidé, z kterých se stanou padouši většinou jako padouši nezačínají.“ Hlavním důvodem tohoto prohlášení byla asi snaha ubezpečit fanoušky, že film určitě nebude přepadouchován a Harry Osborn nebude pravděpodobně zlou postavou, ale úplně normálním Peterovým kamarádem, jak jsme ho mohli dlouhá desetiletí pozorovat v komiksech.

Rhino (Paul Giamatti)
Rhino (Paul Giamatti)

O Electrovi toho víme už hodně, zrod elektrifikovaného padoucha s tváří Jamieho Foxxe jsme mohli vidět v prvním teaseru. S jeho schopnostmi se divy dělat nedají a tak můžeme čekat klasické komiksové sršení a jiskření. Záhadným aspektem filmu stále zůstává Rhino (Paul Giamatti). Lidský buldozer se ve snímku zřejmě jen mihne a jeho plného nasazení se dočkáme až ve třetím díle. Webb by tak hrozbu mnoha výrazných postav totálně zadupal do země a ukázal by, že i v dnešní době se umí Hollywood z něčeho poučit.