Cameronův Battle Angel vlétne do kin v roce 2017

Gari (Alita)

Na epické předělávce anime filmu z devadesátých let začne král světa James Cameron pracovat až po dokončení dvou pokračování Avatara, která se zřejmě natočí na jeden zátah v příštím roce. Protože jsme o tomhle projektu již dlouho neslyšeli, někteří z vás možná zapomněli, o co jde. A protože je opakování starostlivou matkou znalostí o japonské popkultuře, pojďme si informace o projektu zopakovat.

Gari (Alita)
Garí (Alita)

Na začátku byla, jak už to tak u filmů inspirovaných japonskou tématikou bývá, manga. Gunnm vyprávěl příběh ze vzdálené budoucnosti (přesněji z 26. století), kdy jsou již Spojené státy minulostí a jejich místo zaujímají roztroušená města. V jednom z měst, Scrapyardu, žije doktor Ido, který jednoho dne najde na skládce androidí dívku a pojmenuje ji Garí (v angličtině Alita), jež trpí ztrátou paměti. Aby odkryla něco ze svého minulého života, vydává se Garí na stezku lovce odměn, povolání, které je v temném světě Battle Angela jednou z nejoblíbenějších prací.

James Cameron
James Cameron

Původní japonský film z roku 1993 výpravěl příběh prvních dvou dílů z devítídílné mangy. Sám Cameron sdělil médiím, že pro zfilmování dalších dílů se rozhodne, pokud bude úspěšný díl první. Na ten si budeme muset počkat, až do roku 2017, mezitím nám slavný režisér představí druhý (rok 2015) a třetí díl (cca 2017) příběhů rajské planety Pandora.