Box Office #21: Nejvíc peněz ukradli žlutí mimoni

1) Já, padouch 2 (Despicable Me 2) – Pokračování příběhu bývalého superpadoucha Grua a roztomilých mimoňů se rozjelo luxusně a za první víkend v distribuci si připsalo 82,5 milionů dolarů. To je nejvíc, co kdy animák od Illumination při otevíracím víkendu vydělal. Po ne až tak dobře přijatém Hop a Loraxovi se filmové společnosti vyplatilo na sympatického padoucha znovu vsadit, jak si můžete přečíst v naší recenzi.

Já, padouch 2
Já, padouch 2

2) Osamělý jezdec (Lone Ranger) – Kvůli společným tvůrcům a hlavní hvězdě, film až přespříliš spojovaný s Piráty z Karibiku, určitě nevynese takové hromady peněz jako jeho slavnější příbuzný. I když se Johny Depp v další originální roli hodně snaží, společně s Armiem Hammerem vydělali dva kluci s plakátů studiům pouze 29 milionů dolarů, což je oproti poslednímu dílu Pirátů šedesátimilionový úkrok špatným směrem.

Osamělý jezdec
Osamělý jezdec

3) Drsňačky (The Heat) – Abych pravdu řekl, jen co slyším název téhle komedie, zježí se mi chlupy a popadne mě neuvěřitelná chuť odplivnout si. V USA na jednoduché komedie v hlavní roli se známými tvářemi ale evidentně slyší a tak se tahle zbytečnost vyšplhala na třetí místo s dalšími 25 miliony.

Drsňačky
Drsňačky

4) Univerzita pro příšerky (Monsters University) – Příšerky i přes nástup dalšího animáku stále přitahují diváky a tak během svého třetího týdne v distribuci vysloužili hezkých 20 milionů. Nejnovější pixarovka již celosvětově překonala 400milionovou metu a pomalu pošilhává po půlmiliardě, kterou už má prakticky jistou.

Univerzita pro příšerky
Univerzita pro příšerky

5) Světová válka Z (World War Z) – I když autor knižní předlohy Max Brooks musí po zhlédnutí filmu spáchat bezodkladné harakiri, snímek se američanům líbí (a nám taky). Ze šrajtoflí vysypali o víkendu přes 18 milionů a vypadá to, že se snímek zaplatí pouze z peněz amerických diváků. Peníze ze zbytku světa (už přes 200 milionů) už může Paramount začít pumpovat do dalších svých projektů, například Nolanova Interstellar.

Světová válka Z
Světová válka Z

Další z TOP 10:
6) Útok na bílý dům (White House Down) – 13,5 mil.
7) Muž z oceli (Man of Steel) – 11,4 mil.
8) Kevin Hart: Let Me Explain – 10,1 mil.
9) Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End) – 5,8 mil.
10) Podfukáři (Now You See Me) – 2,8 mil.