Box Office #20: Sandra Bullock nestačila na Příšerky

Útok na Bílý dům

1) Univerzita pro příšerky (Monsters University): Animák o studentských letech Mikea a Sullyho opět přilákal do kin davy diváků. Zisky se oproti minulému týdnu propadly o nějakých 44 procent, to ale Příšerkám stále stačilo k prvnímu místu a zisku dalších 46milionů dolarů. Film má už celosvětově naspořeno 300 milionů a pomalu se sune k půlmiliardové hranici. Staré značky viditelně táhnou a tak si může Pixar znovu ospravedlnit znovuoživení rybky Dory a další zatím neznámé značky.

Univerzita pro příšerky
Univerzita pro příšerky

2) Drsňačky (The Heat): USA letí na nenáročné letní komedie a tak se v generické komedii, názvem kopírující akční klasiku z devadesátých let, hašteří Sandra Bullock a Melissa McCarthy. Přitáhly do kin tolik diváků, že to stačilo na druhé místo a 40 milionů babek. Studia takový nástup jistě očekávala. Jak jinak si můžeme vysvětlit, že tahle veskrze průměrná komedie má už naplánované pokračování na rok 2015?

Drsňačky
Drsňačky

3) Světová válka Z (World War Z): Postapokalyptická podívaná inspirovaná knihou Maxe Brookse se i přes poloviční propad tržeb udržela na třetím místě. I když se z původně knižní retrospektivní sondy do průběhu války se zombie stala akční oddechovka, amíci prostě na tenhle film dají, což dokládá dalších takřka 30 milionů, které stihl snímek o tomto víkendu vydělat.

Světová válka Z
Světová válka Z

4) Útok na Bílý dům (White House Down): Na Emmerichův pokus vznítit v občanech USA patriotický ohňostroj, si v našich končinách budeme muset počkat až do 18. července. Na domácí půdě se mu vede průměrně a tak studio nemůže čekat, že na filmu vydělá nějak obrovský balík peněz. Skoro 26 milionů sice při 150milionovém rozpočtu zřejmě snímek k výdělečnosti protlačí, ale nebude to žádná procházka růžovým sadem jako v případě 2012.

Útok na Bílý dům
Útok na Bílý dům

5) Muž z oceli (Man of Steel): Poslední kryptonský synek je v distribuci už třetím týdnem a stále se drží ve velké pětce. 21 milionů z USA přidal k čerstvé celosvětové půlmiliardě a všichni už vyhlížíme pokračování. Oblíbenost nového filmu navíc postavu Supermana parádně zpropagovala a umístila ho opět na vrchol veřejného povědomí o superhrdinech. Z prodejů všemožných figurek, plakátů, hrnků a dalších blbůstek totiž přiteče ještě obrovská spousta peněz.

Muž z oceli
Muž z oceli

Další z TOP 10:
6) Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End) – 8,7 mil.
7) Podfukáři (Now You See Me) – 5,5 mil.
8) Rychle a zběsile 6 (Fast & Furious 6) – 2,4 mil.
9) Star Trek: Do temnoty (Star Trek Into Darkness) – 2 mil.
10) Brigádníci (The Internship) – 1,4 mil.