Premiéry týdne #9: Do kina jako VIPky

Univerzita pro příšerky

Premiéry tohoto týdne potěší snad každého. Máme tu novinku z Cannes s Emmou Watson, nového Supermana Zacka Snydera a animák, na který se těší nejen nejmladší publikum – Univerzita pro příšerky.

Bling Ring: Jako VIPky
Bling Ring: Jako VIPky

Bling Ring: Jako VIPky

Sofia Copolla je sice dcerou slavného Francise Forda Copolly (série Kmotr), ale to není to, co z ní dělá jednu z nejsledovanějších režisérek naší doby. Jejím největším úspěchem je pomalu kultovní snímek Ztraceno v překladu, a tak není divu, že každý její nový film vzbuzuje větší očekávání. Její nejnovější snímek si vyhlídl a uvedl festival Cannes. V hlavní roli se představila Emma Watson jako teenagerka, která se svou partou vkrádá do domů celebrit a užívá si jejich luxusu, zatímco majitelé jsou pryč.  Na trailer se můžete podívat zde.

Muž z oceli
Muž z oceli

Muž z oceli (Man of Steel)

Film, který asi netřeba představovat. Ačkoli se film leckde uvádí jako nový „Superman“, já bych ho radši uvedla jako nový film Zacka Snydera, režiséra takových pecek jako je 300, Watchmeni nebo Úsvit mrtvých. A kdo zná Zacka, je mu jasné, že na něj v kině čeká epická pecka. Do slova „epic“ zahrňme ještě hudbu Hanse Zimmera a obsazení, kterému vévodí Henry Cavill, Amy Adams, Russell Crowe, Kevin Costner a v neposlední řadě Michael Shannon. Trailer nazelnete pod tímto odkazem a tady si můžete přečíst reakce na film ze zámoří.

Univerzita pro příšerky
Univerzita pro příšerky

Univerzita pro příšerky

Víte, kdy měl premiéru film Příšerky s.r.o.? Bylo to v roce 2001, tedy už před 12 lety! Přitom je to jako včera, když jsme poprvé potkali Jamese a Mikea (a malou Boo), ale zároveň je vlastně známe roky a je neuvěřitelné, že druhý film přichází až teď. Zvlášť, když se film Příšerky s.r.o. v roce 2002 stal nejprodávanějším titulem na DVD a VHS (jo, je to už tak dávno). Ale nový film je tady a kromě návratu našich dvou oblíbených strašidel nás těší i návrat Dana Scanlona a Petea Doctera, tedy tvůrců prvního filmu. Univerzita funguje jako prequel k prvním Příšerkám, tedy vracíme se na vejšku, kde Mike a James studují jak strašit děti. Trailer naleznete zde. Příjemnou zábavu!