Obleče si Vin Diesel kostým Black Panthera?

Vin Diesel jako Riddick

Když Vin Diesel zmíní, že jede k Marvelům na pohovor, který si sami vyžádali, svět (a tím myslíme hlavně svět komiksových fanoušků) se regulérně zblázní. Pětatřicetiletý herec se tedy s největší pravděpodobností stane novou tváří stále se rozrůstajicího marvelovského filmového vesmíru. Protože jsme se ale od Diesela bližších informací nedočkali, můžeme jenom spekulovat, jakou postavu by mohl ztvárnit.

Vin Diesel jako Riddick
Vin Diesel jako Riddick

Nejhlasitěji je z internetu slyšet jméno Black Panther. Film o africkém superhrdinovi je neoficiálně v plánu ve třetí fázi marvelovských snímků (cca 2016 a 2017), takže by to mohl filmový svalovec lehce zvládnout. Vin Diesel má na příští dva roky dost naplněný kalendář. V září tohoto roku si Diesel zahraje na vesmírného zabijáka Riddicka, příští rok se vrátí do kin v sedmém Rychle a zběsile, nakope zadky čarodějnicím v The Last Witch Hunter a snad nás rozesměje v akční komedii The Machine.

Black Panther
Black Panther

Problémem s obsazením právě do role Black Panthera je však podobnost s komiksovou předlohou. Diesel zajisté v letních měsících mohutně nabírá bronz, ale do afrického zobrazení vládce fiktivní země Wakanda má daleko. Může se tedy ukázat, že vlastně nebude ztvárňovat žádného superhrdinu (po čemž lační jeho početná fanouškovská základna), ale že se z něj vyklube jeden z ďábelských záporáků, kterých má Marvel na rozdávání.