Další Superman vlétne do kin už příští rok, Justice League bude následovat

Muž z oceli

Muž z oceli vymačkává peněženky diváků jako dobře šlapající parní válec. Za první víkend v amerických kinech vydělal 125 milionů a jeho otvírací víkend se stal nejvýdělečnějším červnovým otvírákem v historii. Nemůžeme se tedy studiím divit, že chtějí pokračování, a to rychle. Ta rychlost je přímo až šokující, druhý Muž z oceli má totiž do kin dorazit někdy v průběhu příštího roku. To znamená, že by natáčení mělo začít již ke konci tohoto roku. Se sequelem se samozřejmě vrátí všichni, co měli co do činění s prvním dílem. Zack Snyder, David S. Goyer, Henry Canvill a snad i Christopher Nolan se tedy zase o pár babek obohatí.

Muž z oceli
Muž z oceli

Z temných vod filmového průmyslu se v souvislosti s pokračováním vynořila teorie o představení nového superhrdiny právě v druhém Muži z oceli. Tuto domněnku formuloval sám David S. Goyer, scénárista obou filmů. Jako příklad použil Wonder Woman a nového Batmana (nový filmový vesmír DC nebude obsahovat Nolanova Batmana). DC má samozřejmě v rukávu mnohem širší arzenál hrdinů, v samotném Muži z oceli se například objevila narážka na Boostera Golda, muže z budoucnosti, který cestoval časem, aby se stal hrdinou. Druhý Superman by tak měl nastartovat příval hrdinů a nasměrovat filmové univerzum k Justice League.

Ta se podle posledních informací nakonec zdá blíže než se čekalo. Původní datum premiéry v roce 2015 by, z velké části díky finančnímu úspěchu Muže z oceli, měla stihnout. Vypadá to, že ve Warner Bros. se s tím moc nemažou a Marvel chtějí dohnat, jak rychle to jen jde. Věříte, že oba připravované filmy navážou na úspěch Muže z oceli? A jakého hrdinu byste chtěli vidět v druhém Supermanovi? Podělte se s námi o svůj názor v komentářích.