Box Office #18: Muž z oceli urval červnový rekord

Muž z oceli / Henry Cavill

1) Muž z oceli (Man of Steel): Komiksový blockbuster ani tentokrát nezklamal a Muž z oceli vydělal za víkend takřka 117 milionů dolarů. Tím se mu podařilo stanovit nový červnový víkend za nejvyšší zisky při zahajovacím víkendu. Porazil tak Toy Story 3, které rekord předtím drželo tři roky se 110 miliony dolarů. Vzhledem k tomu, že na premiéru nového Supermana čeká ještě velká část světa, může jít o další miliardový úspěch komiksových superhrdinů. Publikum prostě okostýmované strážce pořádku zbožňuje.

Muž z oceli / Henry Cavill
Muž z oceli / Henry Cavill

2) Apokalypsa v Hollywoodu (This Is the End): Přestože v našich končinách film distributoři zatím ignorují (na Slovensku má premiéru v září, v Česku až v říjnu), v USA má úspěch. Otvíračka za 20,5 melounů musela tvůrce rozhodně potěšit. Při rozpočtu 32 milionů si film na sebe jistě vydělá, navíc ho ještě čeká premiéra v ostatních částech světa. Asi nebudu daleko od pravdy, když předpovím, že v blízké budoucnosti uvidíme pokračování.

3) Podfukáři (Now You See Me): Na třetím místě žebříčku světových tržeb se už druhým týden drží snímek o čtyřech iluzionistech, využívajicích své schopnosti k obohacení sebe sama, a to ne tím nejlegálnějším způsobem. Zajímavé téma očividně zabírá a za tři týdny v distribuci si film na sebe již vydělal (105 milionů celosvětově při 75 milionovém rozpočtu). Tento týden se blýskl 10 miliony a v ostré konkurenci tak ani napotřetí nezapadl.

4) Rychle a zběsile 6 (Fast and the Furious 6): Celosvětová trvalka je v distribuci čtyři týdny a zisky stále rostou. Tento týden přidal šestý díl benzínové série do prasátka dalších 10 milionů a celosvětově má už takřka 640 milionů. Série je pro studio jasnou volbou a jednoduchou továrnou na peníze. Bude zajímavé sledovat, kolikátým dílem se Rychle a zběsile zastaví a přestane produkovat tyto horentní sumy.

5) Očista (The Purge): Minulý týden překvapivá jednička se propadla na páté místo. To ale tvůrce určitě mrzet nemusí. Horor se zajímavým konceptem stál pouze 3 miliony dolarů, jenom během tohoto víkendu vydělal milionů 8 a celosvětově jich má na kontě 58. Studio pořádá relaxační koupele v dolarových bankovkách a šanci na pokračování by si neměli nechat ujít.

Další z TOP 10:
6) Brigádníci (The Internship) – 7 mil.
7) Království lesních strážců (Epic) – 6 mil.
8) Star Trek: Do temnoty (Star Trek Into Darkness) – 5,6 mil.
9) Po zániku Země (After Earth) – 3,7 mil.
10) Iron Man 3 – 2,9 mil.