TV tipy na víkend #1: Star Trek je jasná jednička

Kdysi dávno náš web podobnou rubriku měl a tak jako u jiných i tady se tedy pokusíme oprášit starý nápad a oživit jej. Každý týden Vám přineseme tipy, co byste jste si neměli nechat ujít ve víkendovém programu českých volně dostupných stanic. Hlavně filmy, které opravdu stojí za to!

TV TIPY NaFilmu.cz
TV TIPY NaFilmu.cz

O víkendu se snaží každá z neustále přibývajících stanic nalákat co nejvíce diváků na nějaký kvalitní nebo zábavný snímek. Takže televizní program je od pátku do neděle o poznání kvalitnější než ten v běžných dnech. My zde nebudeme vypisovat podrobný program a všechny snímky, které stojí za zkouknutí, ale vyzdvihneme ty, jež byste si rozhodně neměli nechat ujít. To, že se často při pohledu do večerního sobotního programu zarazíme nad tím, že ani při současném počtu kanálu nenacházíme vhodného kandidáta pro příjemně strávené chvíle před obrazovkou, nechám na našem televizním rýpalovi.

Star Trek (2009)
Star Trek (2009)

Následující víkend (24.-26.5.) však slibuje až neobvykle velký výběr z něhož výrazně vyčnívá „nový“ Star Trek (Sobota 25.5., Nova 20:20). Právě ten bych označil za filmový HIT víkendu. V současné době se do kin chystá jeho pokračování Star Trek: Do Temnoty. V prvním díle, který je vlastně remakem, čeká diváka zrození mladého Jamese T. Kirka a jeho vstup do hvězdné flotily, aby se stal kapitánem na vůbec první misi hvězdné lodi Enterprise. Mladá posádka, sestavená z nováčků bude stát hned před tím nejtěžším úkolem. Zachránit osud galaxie a zastavit hlavního záporáka, který pro pomstu udělá vše. V příběhu plném akce a vtipu se v hlavních rolích představí Chris Pine, Zachary Quinto a Eric Bana.

httpv://youtu.be/sKqDROmF6go

Pokud není kultovní sci-fi to co máte rádi a raději byste se v sobotu večer zasmáli u nějaké komedie, pak Vám mohu doporučit Vybíjenou, bláznivou americkou komedii, vysílanou na Primě COOL od 20 hodin. Ben Stiller a Vince Vaughn svedou na hřišti souboj v disciplíně, kterou u nás známe všichni z hodiny tělocviku na základní škole. Nečkejte žádnou hlubokomyslnost, ale zároveň se nebojte, že byste se nudili. Nakonec se objeví i Chuck Norris.

httpv://youtu.be/W-XbDZUnUmw

Na závěr dnešních TV tipů je třeba upozornit na páteční večer, kterému bude kralovat na českých obrazovkách Will Smith. Nejdříve jako Já, legenda (NOVA Cinema 20:00), tedy doktor, který zřejmě jako jediný člověk na Zemi nepodlehl viru, jež mění lidi v krvelačná stvoření a snaží se objevit protilátku k jejich vyléčení, a pak jako agent „J“ ve filmu Muži v Černém (NOVA 22:05), aby ochránil Zemi před šmejdem z vesmíru. Obojí snad není třeba více představovat, stačí dodat, že v obou případech jde o výborné filmy.

httpv://youtu.be/01usFgTC0jM