Trailer #1: Europa Report (2013)

Thriller Europa Report nabídne pořádnou dávku science fiction. Podíváme se totiž do vesmíru, kde skupina nejlepších astronautů světa hledá život na měsíci s názvem Europa. Právě zde se nachází oceány a podle všeho i jiná forma života. Připadá vám to jako další Prometheus? Na první pohled to sice tak vypadat může, ale podle prvních ohlasů jde o jednu z nejlepších Found Footage, co kdy byla natočená.

Europa Report (2013)
Europa Report (2013)

První trailer nabízí hodně poutavé záběry na tajuplný vesmír a celkově vše vypadá naprosto autenticky, což samozřejmě je hlavní zbraní celého filmu. Vidíme také, že posádka prožívá hodně krušné chvíle a nejspíše půjde i o jejich životy. Těšit se můžeme v hlavních rolích na Michaela Nyqvista (původní Muži, kteří nenávidí ženy) a Sharlta Copleyho (District 9). Snímek zrežíroval Sebastián Cordero (Kronika smrti).

Vesmírné thrillery se nám začínají pěkně množit. A je to dobře, přeci jen neprozkoumaný vesmír patří k tomu nejlepšímu, na co na poli sci-fi můžeme narazit. Tento rok svou Gravitaci představí Alfonso Cuarón, příští rok zavítá do vesmíru Christopher Nolan s Interstellar.

Premiéra Europa Report nebyla zatím v ČR stanovená, v USA hrají od 7. června 2013.

httpv://youtu.be/cbw9hlBnG74