Rozjezd #3: Od Iron Mana k Super Mariovi

Po týdnu se zase hlásím s pondělním Rozjezdem. Dnes opět nebudou chybět parádní sestřihy, úchvatné kraťasy, hudební vložka ani několik parodií na filmovou a seriálovou tvorbu. Tak pojďme na to!

Remix trilogie Iron Man

Třetí Iron Man minulý týden úspěšně vešel do českých kin a tak dnešní rozjezd musíme začít právě plecháčem z Marvelu. Mike Relm, známý to zapálenec do remixu, si tentokrát pohrál se třemi díly Iron Mana a poskládal fantastický vizuální zážitek.

httpv://youtu.be/-K3ff3KcHnU

Špatný den

Narazil jsem na skvělý kraťas Bad Day vyprávějící příběh chlapce, kterému se celý den absolutně nedaří a vše, do čeho se pustí, končí obrovskou smůlou. Skvělá animace tomuto snímku rovněž přidává své kouzlo, proto se musím podělit i s vámi.


Předabovaní Živí mrtví

BadLipReading vydali další díl ze svého bohatého dabingového repertoáru. Tentokrát si vzali na mušku seriál The Walking Dead a opět z toho vznikla dobře odvedená práce. A protože neexistují české titulky, doporučuji si zapnout alespoň ty anglické ;-). Jen dodám, že dabéři nepoužívají žádný scénář, prostě jen improvizují.

httpv://youtu.be/jR4lLJu_-wE

Rémi Gaillard tweetuje

Slavný francouzský bavič, který už na internetu vydal nespočet zábavných skečů se skrytou kamerou, je zpět. V nejnovějším svém dílku se oblékl do maskota sociální sítě Twitter a začal tak následovat několik svých obětí. Ty z toho nebyly dvakrát nadšené…

httpv://youtu.be/5INQR3EyBAA

Mjölnir existuje

Internet je plný individuí převlékajících se do kostýmů svých oblíbených hrdinů. Čas od času je ale jeden z těchto fanoušků originální a vyčnívá nad ostatními. Tím dnešním je tento chlapík, který krom Thorova obleku vlastní Mjölnir, tedy Thorovo kladivo. A jak uvidíte sami, skutečně funguje.

httpv://youtu.be/pls3MtVlRlc

Máma vypráví Matrix

Jak je to jednoduché býti slavným na Youtube. Stačí, aby vám máma do mikrofonu recitovala příběh slavného filmu, který tak úplně není její šálek kafe. Mrkněte sami, autor to ke všemu skvěle audiovizuálně doplňuje. A netušíte, kdo je Moshimo? :-D.

httpv://youtu.be/OMf9GlLXouA

Up In the Air by Thirty Seconds To Mars

Minulý týden se nový hudební klip skupiny Thirty Seconds To Mars do pondělního Rozjezdu nevešel, a tak se o něj musím podělit dneska. Klipový a hudební masteři totiž vydali něco, co po technické stránce směle konkuruje filmové tvorbě. Song zprvu zní jako ten nejlepší trailerový soundtrack, načež následují úchvatné záběry ve slow-motion. Prostě skvělý hudební klip s frontmanem Jaredem Letem, hvězdou i stříbrného plátna.

httpv://youtu.be/y9uSyICrtow

Hra o trůny v Minecraftu

Úvodní znělku Hry o trůny se pokoušel napodobit už kde kdo. Úspěšně a vtipně to předvedli Simpsonovi, teď trošku ve větším a velkolepějším formátu přináší svou verzi neskutečný fanda do Minecraftu. Nikdy jsem sice tuhle kostičkovanou nehrál, něco mi ale říká, že to muselo dát práce jako prase.

httpv://youtu.be/X8Tyz8EpwkM

Perníkový táta jako Lego pařba

Slavný seriálový počin The Breaking Bad by vypadal skvěle i v herním světě. Podívejte se, jaká pařba by z oblíbeného televizního hitu mohla vzniknout, kdyby se jí ujal autor videa Brian Anderson.

httpv://youtu.be/fSUK4WgQ3vk

Super Mario Kart ve skutečnosti

Nejznámější herní postavička a její motokárové závody nebyly nikdy zábavnější. Jak by vypadal závod o život a na smrt ve skutečném světě těchto pixelových legend, to vám ukáže skvěle zpracované video.

httpv://youtu.be/th_NDWZvhpA

Jak měl skončit Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Autoři kraťasů How It Should Have Ended si čas od času posvítí i na starší kousky. Dokonce si nedělají servítky ukázat prstem na Indyho Poslední křížovou výpravu, která je pro spoustu lidí stále tím nejlepším, co režisér Spielberg kdy natočil. Jak si představují finiš filmu z HISHE, mrkněte zde:

httpv://youtu.be/0qzxoUSrZuU

Darth Vader vrací úder

Stačí jedna GoPro kamera, milovat Star Wars, mít zálibu ve filmech, naučit se choreografii, vybrat správnou lokaci, trochu toho hereckého talentu, ovládnout digitální triky a výsledek pak může vypadat nějak takhle.

httpv://youtu.be/j25nl8xGdbo

Jak se vám líbil dnešní výběr? Za všechny vaše postřehy budu vděčný ;-).