Rozjezd #2: Od Hitchcocka k Supermanovi

Začátek nového týdne nezačneme jinak, než v pořadí druhým Rozjezdem. A jelikož bylo posledních sedm dní bohatých na hromadu zábavných, ulítlých videí i obrázků, bude toho dneska trošku víc ;-).

Darth Vader dostává naloženo

… a rovnou třikrát. Jestli vás někdy napadlo, jak by vypadal fight Dartha Vadera s Albertem Einsteinem, Jackem Torrancem z Osvícení nebo Indianou Jonesem, právě se vaše představivost stala skutečností. Tři nesmírně zábavná, kraťoučká videa, s perfektní animací, jsou začátkem našeho Rozjezdu.

httpv://youtu.be/0ZGX2qtW2Kc

httpv://youtu.be/cn8YrcUQW5w

httpv://youtu.be/eTsD4kmsD_4

Hitchcockova Camea

Každého fanouška krále hororu určitě potěší následující video, ve kterém se Alfred Hitchcock ukáže ve všech svých roličkách, které si za svou bohatou kariéru zahrál. Kompletní seznam potom najdete na Wikipedii, kde jsou zveřejněny i časy, ve kterých se Hitchcock ve filmech ukázal. Prostě camea miloval…

httpv://youtu.be/_YbaOkiMiRQ

Hra o trůny jako přátelé

Nedávno jsme v „Zábavě“ vyvěsili video, které bylo sestříháno tak, aby svou atmosférou napodobovalo seriály z osmdesátých let. Šlo o Hru u trůny a jinak tomu není ani tady. Jak moc dokáže hudba změnit feeling filmu nebo seriálu, to se přesvědčte zde.

httpv://youtu.be/9RnDmt7GCPE

Kdyby byly celebrity internetovým prohlížečem

Názorná ukázka toho, jak si vedou současné internetové prohlížeče. Google Chrom na vrcholu, stejně jako Christopher Nolan nebo Safari, které se zdá být všude, ale jeho výkon je hodně proměnlivý. Tudíž stejně jako Samuel L. Jackson… Ve skutečnosti se povedly všechny popisky.

Celebrity vs prohlížeč
Celebrity vs prohlížeč

Star Wars parodie ve stylu Disney

Úžasná parodie, která udává směr, kudy se asi nadcházející epizoda bude ubírat. Samozřejmě s velkou nadsázkou a spousty odkazů na známé Disneyho filmy včetně Mickey Mouse či Vzhůru do oblak.

httpv://youtu.be/uCp6kzXK_6w

Kuželky jinak

Teď trochu té muziky a skvělého videoklipu. Chlápci totiž chodí na bowling a hrají ho po svém – místo koulí používají uříznuté lidské hlavy a tak na světě vznikla další zábava.

httpv://youtu.be/xIOqiAPqa3g

Klávesnice podle komiksů

Takhle nějak asi vypadá klávesnice těch nejzarytějších fandů do komiksů. A samozřejmě každé písmenko má své opodstatnění. Zkuste rozluštit sami.

Bezva Keyboard
Bezva Keyboard

Dead Space živě

Od fandy science-fiction, filmů a videoher přichází live akce podle slavné hry Dead Space. No a na výsledek se už mrkněte sami, jde o skvěle odvedenou práci!

httpv://youtu.be/CFYJpRPo3UU

Muž z oceli animovaně

Tedy alespoň jeho nejnovější trailer, který nás doslova před několika dny ohromil. Teď od jednoho znalce DC animáků přichází sestřih s originálním trailerovým audiem a záběry z animovaných dílů o Supermanovi.

httpv://youtu.be/2HSIgqngGz0

Když někdo miluje Batmana

Chris Weir si žije krásně. Zainvestoval 150 000 dolarů a výsledkem je dům plný batmanovských hračiček včetně jedné geniální jeskyně s domácím kinem. Těžko se o tom píše, tohle je lepší vidět na vlastní oči ;-).

httpv://youtu.be/PVgQseleVNw

Komiksová nelogika

Nejspíše z vietnamské tržnice přichází nová sada známých a oblíbených superhrdinů. Nemusíte být ale komiksový guru, abyste pochopili, že tady něco nehraje…

Nový superhrdinský Team
Nový superhrdinský Team

Parádní sci-fi kraťas Hybrids

Věnujte sedm minut následujícímu snímku. Jeho tvůrce, muž, který stojí za efekty Avatara nebo Districtu 9, vás seznámí s invazí mimozemské rasy, jejich nekalostmi a hlavně jednou neohroženou ženou prahnoucí po pomstě. Příběh už všichni známe, provedení je ale skvělé.

httpv://youtu.be/zRsdst68rMM

Muž z oceli a FanMade Intro

O novém Supermanovi toho bylo napsáno už hodně a ještě určitě bude. Čas od času se objeví jedno takové video, se kterým se musíme podělit. Fanoušci totiž vymysleli, jak by mohl vypadat začátek Muže z oceli.

httpv://youtu.be/iFRdDjpBAFA

Filmy versus realita

Jsou to Francouzi, kteří se nebojí poukázat na známá filmová hollywoodská klišé. A tak v následujícím videu ukazují slavné filmové scény, kterak by asi vypadaly ve skutečném životě.

httpv://youtu.be/yN38y5MILbs

Spielberg natočí Obamu

Po histricko-životopisném Lincolnovi přemýšlel Steven Spielberg, jakého projektu se chopí příště. A bum, netrvalo to moc dlouho. Legendární režisér natočí další životopisný snímek – Obama, kde si hlavní roli střihne „Lincoln“ Daniel Day-Lewis. S touhle bombu přišel oficiální Youtube účet Bílého domu. A jak to zatím vypadá, čeká nás naprostá revoluce v make-upech a maskách :-D.

httpv://youtu.be/ZyU213nhrh0

Co vás nejvíce pobavilo? Příští týden se nezapomeňte vrátit ;-).