Proč je Prima na vrcholu?

Jednoduše řečeno, má divákům co nabídnout. Proto dneska nebudu šťourat v odpadních vodách a zaměřím se na pořady a současnost televize Prima. Tu televizi, která v minulosti těžce doháněla konkurenci a kterak se nyní škrábe na vrchol televizní zábavy a popularity. Kdo a co tedy stojí za tímto, řekl bych až bezkonkurenčním povstáním?

Pirtički
Pirtički

Veleúspěšná Partička

Jeden z nejoblíbenějších pořadů na českých obrazovkách vůbec. Čtveřice herců (Suchánek, Genzer, Sokol, Chmela) včetně slovenských kolegů, moderátor (Dangl) a hudebník (Čurko), patří v pondělí k tomu nejsledovanějšímu v televizi a ani nevadí, že se tahle improvizační show vysílá až po půl jedenácté, díky čemuž si ji můžeme dopřát pěkně bez cenzury a někdy až s hodně ujetým, nekorektním vtipem. Smůla snad jen pro ty, co jsou zvyklí to zabalit už v deset…

I ti ale nemusí smutnit. Prima, jakožto všechny své pořady, nabízí ZDARMA na svém webu i Partičku. Ta navíc týden co týden dostává aktualizaci o nesestříhané verze epizod, takže si všechny hry můžete pěkně vychutnat v jejich plném rozsahu. Jde tak o docela nevšední tah Primy, která svým věrným divákům dává něco navíc, něco, co uvidíte jen živě při natáčení, nikoliv v televizi. Které jiné pořady takhle myslí na diváky?

O popularitě Partičky hovoří i Facebook. Zde se pořad pyšní neskutečným počtem fanoušků – momentálně Partička prolomila hranici 358 000 lajkujících partičkofilů. Pro facebookáře je rovněž velkou radostí, že si čas od času mohou pokecat přímo s protagonisty této show, kterou moderátor a režisér v jedné osobě Dano Dangl, přivedl ze Slovenska i k nám. Jó, takovouhle podporu by chtěl každý, kdo se snaží s něčím prorazit, třeba i my z NaFilmu.cz ;-).

Slýchávám ale, že úroveň Partičky jde strmě dolů. Herci se prý docela často opakují, občas dělají, jako by se jim do hry nechtělo a pořvávají na sebe, když jeden z nich zrovna nepřihraje tomu druhému v pointě některé z partičkových her. Já to vidím tak, že tohle prostě k české Partičce už patří. Překvapené grimasy Richarda Genzera, když si musí nasadit sluchátka a jít do zákulisí, aby se následně mohl vrátit a seznamovat se s v Seznamce nebo pořádat Párty, to publikum, u kterého si všímavý divák u televizoru všimne, že se téměř v žádném díle nemění a vždy za Danglem sedí ti stejní lidé – prostě ti největší fans, miluje. Stejně tak, jako když Suchánek u Detektoru lži napodobuje pana uvaděče a stejně tak, když se Igir Chmela přizná republice, že nezná Usaina Bolta. Zpomalené tempo, Geňa v ženských šatech, chlámající se Dano, šokující Marián, nadávky a témata na kontroverzní témata, taková už prostě primácká Partička bude. A jsem za to rád ;-).

httpv://youtu.be/msQNUzz98D8

Vylomeniny jsou dalším hitem

Žhavá novinka ze stanice Prima. Vylomeniny startují v pondělí stejně jako Partička, jen o necelou hodinu dříve a jsou tak hlavním důvodem, proč se Danglova parta, ač z toho nejsou diváci nadšeni, vysílá tak pozdě. I když jde o skrytou kameru, která se na českých stanicích objevovala už odjakživa, nejsou zde žádní herci. Abych byl přesnější, herci se zde stávají lidé, kteří si vyrazili do hospůdky s manželkou, přítelkyní, kamarádem nebo jiným parťákem. Právě jeden z dvojice je vždy odveden do zákulisí a seznámen s pravidly. Dostane neviditelné sluchátko, vrátí se ke stolu a hra o dvacet litrů může začít. Musí dělat vylomeniny, které mu zadává Martin Dejdar ve spolupráci s Tomášem Měcháčkem.

Pokud se rádi bavíte na cizí účet, stejně jako já, tak byste Vylomeninám šanci určitě dát měli. Nikdy by mě nenapadlo, jak zábavné bude sledovat soutěžícího protějšek, který nemá ani páru, co se zrovna děje. Jen si zkuste představit, kdyby váš kamarád kradl dýško z vedlejšího stolu, kdyby si nechal donášet heroin, požádal vás, abyste hráli v pornu nebo se vás zeptal, jestli nechcete adoptovat syna, kterého právě čeká s kamarádkou, zatímco se bude ženit s úplně jinou ženou.

Venku je prvních sedm epizod a zatím nic neztrácí na svém kouzlu. Dejdar s Měcháčkem stále vymýšlí nové kousky a divák se na české poměry musí královsky bavit. Pondělní večer tak jednoznačně patří Primě Family.

httpv://youtu.be/wS4U2cs6Exo

Záruka kvality – Jan Kraus

Show Jana Krause je bez jakýchkoliv debat nejlepší českou talk show. Žádná ostatní nezaznamenala podobný úspěch a neměla takového moderátora, kterým je Jan Kraus. Snad jen Uvolněte se, prosím.

Je to právě TV Prima, která se honosí ve svém programu pořadem Jana Krause. Ten si každý týden vybírá tři hosty a je naprosto jedno, jestli to jsou hlavní tváře bulváru, nenávidění politici nebo vyvolávači duchů. Docela mě jednou překvapilo, s jakým respektem hosté do Show Jana Krause přicházeli a jaký obrázek o slavném herci a moderátorovi měli. Ve skutečnosti to ale není žádné překvapení, Jan Kraus ve svém oboru opravdu patří na přední pozici a zúčastnit se jeho show, to musí být pocta i pro Jiřinku Bohdalovou. A kdo ví, třeba se u Krause jednou setkáte i s některým našim slavným redaktorem ;-).

httpv://youtu.be/_FTLBDqf4QY

Cool a Zoom aneb trefa do černého

Prvního dubna slavila Prima Cool už čtvrté narozky. Za tu dobu odvysílala několik kultovních sérií, ať už nekonečné Simpsny, Futuramu, Teorii velkého třesku, Jak jsem poznal vaši matku, Živé mrtvé, Dextera, Akta X, Scrubs a takhle bych ještě chvíli mohl pokračovat… Prostě nejlepší stanice většiny dnešních mladých lidí, kteří poznají rozdíl mezi Růžovkou a kvalitním seriálovým počinem.

Cool byl ale jen začátkem, nedávno přišel Zoom a byla to trefa do černého. Stanice, která prostě dosud českým divákům bez zaplaceného balíčku kanálů chyběla. A na rozdíl od tupých kriminálek se na objevování vesmíru nebo projížďku přírodou dá dívat pořád. Řekl bych, že konkurenti to mohou pomalu zabalit.

Prima Play: Tv Prima v online režimu

Jako jsem předminule šíleným způsobem kritizoval Voyo, tady Primu Play musím pochválit jedničkou s hvězdičkou. Ano, jsou tam tuny reklam a docela často, ale šikovný „ajťák“ se jich přeci dokáže zbavit ;-). Prima Play opravdu nemá na českém internetu konkurenci a nabízí vesměs vše, co vysílá celé spektrum Primy, včetně filmů a slavných amerických seriálů. Dokonce se můžete pokochat dokumenty, které jste nestihli na Zoomu. Klobouk dolů a jen tak dál, Primo!

Jediným bolístkem může být sekce Premium, kde třeba narazíte na live přenosy fotbalové Ligy mistrů. Na rozdíl od webu ČT si tak nejlepší evropský fotbal musíte zaplatit, nejde však o žádnou velkou sumu, kterou by si uživatel internetu nemohl dovolit. Komu by se pak nechtělo vyhazovat peníze, furt může koukat na Prima Cool, kde se sice s Mírou Bosákem nesetkáte, ale fotbal si užijete.

Zdendo, šéfe, vrať se!

Zdeněk Pohlreich zavedl v Česku jednu správnou věc. Lidi se víc a víc starají o to, co dostávají v hospodě na talíři. Nikdo si totiž nikdy nemůže být jistý, jestli právě kuchař v oné restauraci umí vůbec vařit nebo jen ohřívá. Také celkově pozvedl úroveň kuchařů, kteří tak doposud nebyli širokou veřejností bráni jako vznešené řemeslo, spíše si je každý představoval jako tlusté, zpocené prasátko u plotny.

Dnes tak zažívá gastronomie obrovský boom. Kuchařské pořady vysílá každá stanice a všichni vaří jako o život. Ne všem to ale „smaží“ jako Zdendovi. Jednou za čas určitě naladíte pořad s kuchařem v kostkované košili a máte po zábavě. Proto už se nemůžu dočkat, až se na televizní obrazovku vrátí Ano, šéfe!. Pořad, který jakoby ukazoval vše špatné, co Babica předvádí na konkurenční stanici.

Vůbec nezáleží, jestli umíte uvařit jen černé kafe nebo každou sobotu pečete kachnu. Ano, šefe! je obrovská zábava s hodně zábavným kuchařem, který konečně něco dělá s českou gastronomií. Ta jako by se na některých místech v republice snad zastavila v osmdesátých letech minulého století. Nezbývá než dodat, Zdeňku, na ně!

httpv://youtu.be/lU9ZvQDS1eE