Práva na Daredevila míří k Marvelu

Daredevil se vrátí

Ve Foxu si v roce 2003 s filmovým zpracováním Daredevila příliš šťastně neporadili. Film si na sebe vydělal, ale divacké ani kritické přijetí film chválou nezahrnulo, spíše naopak. Poskakování Bena Afflecka v koženém oblečku se proto pokračování nedočkalo a místo toho bylo zvažováno natočení rebootu.

Daredevil se vrátí
Daredevil se vrátí

Kolem nového snímku se slepým právníkem se dlouho motal režisér David Slade, který má už s komiksovými adaptacemi zkušenosti (30 dní dlouhá noc). Nakonec se ale ukázalo, že Sladeovu vidinu nelze zrealizovat do té doby, než Foxu vyprší práva. Protože tedy studia svou šanci nevyužila, přechází práva na filmové zpracování Daredevila tam, kam patří, pod křídla Marvelu.

Ben Affleck jako Daredevil
Ben Affleck jako Daredevil

Marvel má najednou rozdělanou spoustu projektů, v současnosti mezi ně patří všechny filmy druhé fáze a ze třetí fáze potvrzený Ant Man. Už dlouho se mluví i o filmech v hlavní roli s Doktorem Strangem a Black Pantherem. Počítejme tedy s tím, že si Marvel šanci využít Daredevila na filmovém plátně ujít nenechá. Kdy ji ale využije, je otázka jiná.