PFO: Program pro Ostravu zveřejněn!

Jak jsem slíbil v předchozím článku, tak i činím. Jsou tady novinky ohledně koncertu Pražského filmového orchestru a jeho koncertu v Ostravě, který se bude konat v sobotu 11. května od 19 hodin v Domě kultury města Ostravy.

Koncert filmové hudby - Ostrava
Koncert filmové hudby – Ostrava

Přibližně měsíc po tom, co odehraje svůj koncert filmové hudby Janáčkova filharmonie Ostrava, která díla z tohoto žánru hraje jen vyjíměčně, dorazí ve své devítileté historii poprvé do Ostravy odborníci na toto téma v čele s dirigentem Jiřím Koryntou. Ten již sestavil program pro květnové vystoupení, jenž musí svým obsahem lákat všechny velké, ale i malé fanoušky filmové muziky.

Už podle plakátu je jasné, že se Ostrava dočká několika skladeb z Hvězdných válek, a to včetně divácky nežádanější skladby Imperial march. Další body programu tvoří skladby z Pána prstenů, Pirátů z Karibiku, Gladiátora, Čelistí a nebo Indiana Jonese, Fantoma Opery či muzika ze známého vystoupení Lord of the Dance. Prostě je se na co těšit.

Imperial march v podání PFO z roku 2010

httpv://youtu.be/xRRtOJqB8PU

Jako bonus je i na tento koncert přislíbena účast kostýmovaných postav ze Star Wars v zastoupení skupin 501. legie a Rebels.

Kostýmované postavy ze skupin 501. legie a Rebels
Kostýmované postavy ze skupin 501. legie a Rebels

Vstupenky jsou rozděleny do čtyř cenových skupin: 220, 275, 330 a 385 Kč.
Jejich předprodej on-line na stránkách Domu kultury města Ostravy bude zahájen 4.4.2013, stejně tak i na číslech uvedených na plakátu.

Ani na tomto koncertu nebudu chybět, tudíž můžete čekat malou reportáž.

Více na www.praguefilmorchestra.com