NaFilmu.cz je oficiálním partnerem Pražského Filmové Orchestru

Jak jste si mohli všimnout, už nějakou dobu publikujeme články o Pražském filmovém orchestru. A tak se z nás po půlroční spolupráci stal oficiální partner tohoto hudebního tělesa. Jsme na to hrdi a doufáme, že tato spolupráce bude pokračovat co nejdéle a společně dokážeme přivést více diváků na koncerty filmové hudby a také nové čtenáře na náš server NaFilmu.cz.

Filmový web NaFilmu.cz
Filmový web NaFilmu.cz

Když jsem v prosinci minulého roku navštívil vánoční koncert v Praze, tak jsem netušil, že se tak daleko dostaneme. Ovšem dnes již máme za sebou několik článků, včetně velkého rozhovoru právě z Prahy. A připravujeme další a další. Pozvánky, ohlasy/reportáže z koncertů a rádi bychom pronikli i hlouběji do orchestru samotného a přinášeli zajímavé informace přímo zevnitř PFO. A pokud bude zájem, můžete se dočkat i soutěže o vstupenky na koncert těchto pražských hudebníků.

Pražský filmový orchestr
Pražský filmový orchestr

Hudba k filmu patří jako Tom k Jerrymu, Laurel k Hardymu nebo R2-D2 k C3PO. Už v době vzniku němého filmu byla hudba to, co vytvářelo emoce a atmosféru pro dění na plátně, a tak to bylo, je a bude. Ovšem filmová hudba, od dob němého filmu, ušla velký kus cesty a dnes je naprosto podstatná pro konečný výsledek každého snímku bez ohledu na žánr. Je to něco co se Vám zaryje do paměti, něco co Vás s filmem spojí pomocí emocí, které ve Vás evokuje. Proto je tak důležité, že něco jako PFO existuje a každý si může vyslechnout své milované melodie na živo a v dokonalém provedení.

Proto nám také nezbývá než doporučit návštěvu některého z koncertů cca osmdesáti muzikantů pod taktovkou zakladatele a šéfdirigenta Jiřího Korynty.

Už zítra je to koncert v pražském Rudolfinu, na který ještě pár lístku zbývá a pak 11. května v Ostravě. Do konce příštího měsíce přijede PFO ještě do Kroměříže, pak vystoupí v pražské Lucerně a na den dětí zavítá do slovenské Bratislavy. O posledních třech zmíněných koncertech Vás budeme již brzy podrobněji informovat.