Letící Superman a starodávný Krypton podle Snydera

Tohle není S

Hodně dlouho jsme čekali na úplně první záběry ze Snyderova Muže z Oceli (natáčení začalo už na podzim 2011), ale jak se blíží datum premiéry, víme toho víc a víc. Teď se režisér rozpovídal o tom, jak přistoupil ke scénám, kde bude Superman létat vzduchem a jak postupovali při návrhu domovské planety Clarka Kenta.

Tohle není S
Tohle není S

Muž z Oceli je mnohem syrovější a stálo to více úsilí přivést ho k životu, ale to je přesně to, po čem jsme šli. Superman za letu neustále mění směr a rychlost, myslíte si že letí jak nejrychleji může a najedou přidá, zařadí další stupeň, který tam má pokaždé!

V nejnovějším traileru se nám také ukázal Krypton, planeta, ze které Superman pochází, takže ani na tohle téma Snyder v rozhovoru nezapomněl:

„Chtěl jsem, aby byl můj Krypton takové to zvláštní místo, podmanivé a naprosto odlišné od Země, ale nikoliv neuvěřitelné. A také starodávné. Opravdu jsem chtěl dodat Kryptonu starodávný vzhled. Miluji technologii, která je tak trochu zarezlá stářím. Je tak moc pokročilá, ale přesto tak moc stará. To je ten druh světa, který jsem chtěl stvořit. Umírající, starodávný svět roztrhaný na kusy.“

Henry Cavill jako Superman
Henry Cavill jako Superman

Nakonec se Zack Snyder zmínil i o tom, jaké to bylo poprvé vidět Henryho Cavilla v supermanském ohozu:

„Můj bože! On je tak moc Superman až je to neuvěřitelné. Úplně na začátku tu byl ten moment… Navlékli jsme ho do kostýmu Christophera Reevse (původní superman), protože jsme ještě neměli nový kostým. A když vylezl ze šatny, nikdo se nesmál. To je ten rozdíl mezi tím oblékat se jako Superman a být Superman. Pokud bych se já oblékl jako Superman, šel bych na maškarní. Ale pro Henryho je to jeho oblečení, je to úžasné. Až uvidíte film, budete si říkat: „Do pr****, to je Superman“ :-D. A není to divné, nebo šílené, prostě jenom cool „.

Muž z Oceli se u nás začne promítat 20.06.2013.