Avengers 2: Obrovská výzva pro Whedona

Sólo Hulka nebude, vrátí se jen v Avengers 2

Marvelovská fáze 2 začíná nabírat na obrátkách. Třetí Iron Man už zbrojí na Mandarina a další parťáci z Avengers rovněž mají plné ruce práce, ovšem budeme si na ně muset počkat o něco déle. Velké finále pak budou Avengers 2, sequel obrovského hitu, který minulý rok vyprodával kina. Za projektem opět stojí Joss Whedon, který o chystané týmovce povykládal borcům z Total Film, jaké odpovědnosti se mu dostalo.

Sólo Hulka nebude, vrátí se jen v Avengers 2
Sólo Hulka nebude, vrátí se jen v Avengers 2

„Pokaždé, když se pouštím do nějakého projektu, cítím stejný tlak. Bude to dobré? Bude to jiné? Je tady vůbec důvod, abych udělal další? Je zde nějaký důvod, aby tohle byla moje další věc?

Můžu to vybalit na rovinu? Nebudu se snažit dobýt pokladny jako posledně, to by bylo šílený.“

„Ano, tentokrát existuje určitá úroveň bezpečnosti. Teď už lidé Avengers znají a mají rádi tyhle postavy, takže si myslím, že to naprostý propadák nebude. Jenže vy nechcete dostat pouze něco, co bude fajn. Když u tohoto mám strávit tři roky mého krátkého života, musí to být něco, co jsem dosud ještě neudělal. Takže si myslím, že Avengers 2 jsou nádhernou výzvou. Je to pokračování, ano, ale jak moc to může být jiné?

Pochopitelně, tlak který necítím, moje tělo přijímá, tak je to pořád. U tvoření jedničky jsem byl hodně v pohodě, po nocích jsem ale nespal.“

Joss Whedon a plné ruce práce
Joss Whedon a plné ruce práce

V lednu Joss Whedon prozradil, že stále pracuje na scénáři. V té době chybělo k dokončení pár týdnů, takže je docela možné, že script je již připraven. Očekávat prý můžeme smrt, smrt a smrt, jak sám režisér a scénárista v jedné osobě vzkázal fanouškům. S produkcí se začíná koncem tohoto roku, samotné natáčení pak začátkem roku 2014.

V nejbližších dnech vyvěsíme velký článek, který druhou fázi Marvelu podrobně představí, takže se máte nač těšit ;-).