Trainspotting 2 v roce 2016!

Dnes už kultovní film Dannyho Boyla se dočká, ať už chcete nebo ne, svého pokračování. Trainspotting 2, což zatím není oficiální název, se podle slov režiséra, kterým opět nemůže být nikdo jiný než autor poslední olympijské ceremonie, podívá na filmová plátna v roce 2016. Sám Danny Boyle prozradil, že by do projektu nikdy nešel, kdyby se mu nevrátila původní herecká sestava. Zatím to však vypadá, že si s návratem, dnes už několika hereckých hvězd, hlavu nedělá.

Trainspotting - Ewan McGregor
Trainspotting – Ewan McGregor

Danny Boyle se v nedávném rozhovoru rozpovídal právě o Transpottingu 2. „Pokud John Hodge (scénárista původního filmu) dokáže vyprodukovat skvělý scénář, nebude žádný problém, aby se vrátil Ewan McGregor a zbytek posádky“. Britský režisér také řekl, proč vůbec sequel plánuje. „Je to kvůli tomu, že lidé na Trainspotting pořád vzpomínají. A jestli ne, tak byli tehdy ještě moc mladí“. Nakonec se proneslo několik vět o tom, že Boyle rozhodně nechce zklamat své fanoušky.

Jak už jsem poznamenal, většina herců má sezonu nabitou. Hrají v populárních seriálech (Boardwalk Empire, Once Upon a Time atd.) a McGregor střídá projekt za projektem. Když mu ale byla položena otázka ohledně dvojky Transpottingu, prozradil jen, že by si případný scénář rozhodně přečetl, kdyby nějaký dostal. Zřejmě už s Boylem, který ho v roce 2000 vyměnil za DiCapria ve filmu Pláž, žádné potyčky nemá ;-).

Kelly Macdonald a McGregor
Kelly Macdonald a McGregor

O čem vůbec sequel bude? Jeho předlouho by měla být knížka Porno, která je vlastně takovým pokračováním knižního Trainspottingu. Aby to ale nebylo úplně stejný, bude se dvojka držet Porna jen okrajově. Čekají nás staří známí, kteří se snaží vypořádat s krizí středního věku. Je dost pravděpodobné, že se příběh bude odehrávat se stejným časovým odstupem jako ve skutečnosti. Boyle plánuje film na rok 2016, tedy rok, kdy bude první Trainspotting slavit 20. narozeniny ;-).

Danny Boyle v současné době pracuje na thrilleru Trance, který se představí už tohle léto. V hlavní roli se ukáže James McAvoy a Vincent Cassel. Trailer naladíte zde.

Jaký je vůbec váš názor na zrození sequelu jednoho z nejlepších filmů 90. let? Dokáže Boyle se svým týmem vytvořit něco speciálního, aby své fanoušky nezklamal? Dejte nám vědět v komentářích.

httpv://youtu.be/troBCR2VN4M